Radu Tudor, detalii puțin știute despre „nava Moscova“: S-a întâmplat și în 1941. Asta e adevărata semnificație a puterii Rusiei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul militar Radu Tudor a vorbit despre scufundarea navei amiral a flotei ruse din Marea Neagră.

Ucraina a anunțat că a lovit cu rachete și a avariat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, Crucișătorul „Moscova”.

„Rachetele Neptun care păzesc Marea Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei!”, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko, pe canalul său de Telegram. Consilierul prezidențial Oleksii Arestovici a declarat și el, într-o intervenție pe YouTube, că „s-a petrecut o surpriză cu nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră” (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Crucișătorului Moskva, val de glume după atacul cu rachete din Marea Neagră

Radu Tudor, detalii neștiute despre nava Moscova

Analistul militar Radu Tudor a intervenit telefonic la Antena 3, unde a vorbit despre scufundarea Moscova, nava amiral a flotei Federației Ruse, ieri, de către rachetele ucrainene. Azi, Federația Rusă a organizat o ceremonie în memoria navei bombardate de ucraineni:

„Am trăit și aceste momente, adică să vedem cum Rusia îngroapă Moscova și face ceremonie funerară. E de plâns, că de râs nu poate fi. O pretinsă putere militară care a declanșat o invazie sângeroasă și un genocid pentru care va răspunde de la primul până la ultimul politician și comandant își linge acum rănile pentru faptul că nava amiral a flotei din Marea Neagră a fost lovită de armata ucraineană într-un efort de apărare, aceasta scufundându-se.

Cred că e mai mult decât simbolic și ar trebui să spunem telespectatorilor că este a doua navă Moscova care se află pe fundul Mării Negre. Prima navă Moscova, un distrugător la vremea respectivă, a fost scufundată de fregata Regina Maria în bătălia din Portul Constanța, în iunie 1941. La vremea respectivă, distrugătorul Moscova a fost lovit de un tir foarte serios venit de pe fregata Regina Maria și, în încercarea de a scăpa, a încercat să se întoarcă spre Capul Tuzla, acolo unde a dat de un baraj de mine. Le-a lovit și s-a scufundat.

Cred că istoria acestui crucișător, fost distrugător, Moscova, reprezintă, de fapt, în mod simbolistic, adevărata semnificație a puterii militare a Rusiei. E plină de găuri nava amiral, sunt foarte slab pregătiți acești militari, este absolut clar că nu pot duce o campanie, iar atunci se declanșează un război. Pentru noi e șocant să vedem așa ceva.“, a spus Radu Tudor.

CITEȘTE ȘI   -  Riposta navei Moskva. Rusia a atacat o fabrică de rachete din Kiev

Armamentul venit din Occident și-a spus cuvântul împotriva Federației Ruse

„Armata ucraineană nu ar fi avut atâta eficiență fără ajutorul masiv al statelor NATO, în frunte cu Statele Unite ale Americii. Dacă ar fi să facem un inventar al armamentului și muniției trimise de NATO, valoarea acestuia ar depăși 3 miliarde de dolari și se dovedesc a fi cruciale în lupta cu invadatorii ruși, pentru că lansatoarele de rachete Javellin, dar și altele, bateriile de coastă, tot ceea ce poate reprezenta armament de precizie, rachete care vin din Marea Britanie, toate aceste elemente, puse cap la cap, au fost oferite unei armate absolut eroice care a învățat de 8 ani să lupte cu invadatorul rus (...).

Dacă după aceste eșecuri repetate ale Rusiei vor avea îndrăzneala să lanseze o ofensivă asupra Odesei, pentru a închide arcul de nord al Mării Negre, va fi usturătoare lecția pe care o vor primi invadatorii ruși“, a concluzionat Radu Tudor.

CITEȘTE ȘI   -  EXCLUSIV  Detalii despre nava amiral a flotei ruse, distrusă de ucraineni, și racheta care a lovit-o. Generalul (r) Grumaz: Este cea căreia i s-a spus "f*ck you"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel