Rusia, stat paria după război. Expert în URSS şi Europa de Est: Ziua judecăţii lui Putin se apropie

Fotografie creată de Sima Ghaffarzadeh, de la Pexels
Fotografie creată de Sima Ghaffarzadeh, de la Pexels

Ce face Putin propriei ţări este sinucidere, anunţă un profesor specializat pe Uniunea Sovietică şi Europa de Est.

"Ce face Putin propriei ţări este sinucidere curată. Îşi sinucide economia, dar şi poziţia în lume", a declarat Robert English, profesor la Universitatea Californiei de Sud, conform Business Insider

Declaraţia vine la câteva zile după ce zece surse de la Kremlin au afirmat că invazia Ucrainei a fost o greşeală catastrofală. VEZI MAI MULTE DESPRE ACEST SUBIECT AICI

Iar English susţine că ruşii au toate motivele să îşi piardă încrederea în ceea ce face Vladimir Putin. Conform acestuia, invazia din Ucraina deja îi costă pe ruşi mai mult decât a costat războiul de aproape 10 ani dus de Uniunea Sovietică în Afghanistan în anii '80. 

"URSS a pierdut atunci aproape 15.000 de soldaţi în 10 ani de lupte. Şi a fost suficient pentru ca pierderea să fie considerată o rană sângerândă. Putin a pierdut aproape tot atâţia soldaţi în doar o lună. Nu un an, nu 10. O lună! Deci ziua judecăţii sale se apropie, mai rapid decât ar crede", a mai precizat profesorul. 

Costurile războiului lui Putin transcend câmpul de luptă 

Ruşii obişnuiţi încep şi ei să simtă efectele economice ale sancţiunilor impuse de Occident. Până şi Vladimir Putin a recunoscut că industria energetică a fost afectată, dar susţine în continuare că economia Rusiei va rezista. 

Cu toate astea, şeful Băncii Centrale a Rusiei avertizează că impactul sancţiunilor nu a fost resimţit pe deplin, iar primarul Moscovei a declarat recent că peste 200.000 de oameni vor rămâne fără loc de muncă, după ce companiile occidentale s-au retras. 

CITEŞTE ŞI Rușii, loviți în plin de sancțiuni. Primarul Moscovei: 200.000 de oameni vor ajunge șomeri după plecarea companiilor Occidentului

"A dat ceasul economic al ţării mult înapoi. Pierde toate legăturile economice importante, pierde clienţi. Rusia va fi un stat paria după război în ochii multor oameni şi pentru totdeauna. Dar în ochii întregii lumi va fi aşa pentru cel puţin un deceniu. Şi oricum, cât e Putin la putere, nu există nicio şansă ca legăturile să fie reluate", a mai precizat English. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel