Rușii, loviți în plin de sancțiuni. Primarul Moscovei: 200.000 de oameni vor ajunge șomeri după plecarea companiilor Occidentului

Rușii, loviți în plin de sancțiuni. Primarul Moscovei: 200.000 de oameni vor ajunge șomeri după plecarea companiilor Occidentului / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann
Rușii, loviți în plin de sancțiuni. Primarul Moscovei: 200.000 de oameni vor ajunge șomeri după plecarea companiilor Occidentului / Foto: Pixabay, de Gerd Altmann

Primarul Moscovei susține că 200.000 de oameni vor ajunge șomeri după plecarea companiilor Occidentului.

Primarul Moscovei a declarat că sute de mii de locuitori ai capitalei își vor pierde locurile de muncă, din cauza retragerii companiilor occidentale, scrie Business Insider.

„Conform estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să-și piardă locurile de muncă”, a scris primarul Serghei Sobianin într-o postare oficială pe blogul său.

Serghei Sobianin a afirmat Moscova a aprobat un program de sprijin pentru ocuparea forței de muncă în valoare de 3,36 miliarde de ruble (sau aproximativ 41 de milioane de dolari), care ar furniza locuri de muncă temporare sau conversie profesională celor fără slujbă. Sobianin a scris că aproximativ 58.000 de angajați ar trebui să beneficieze de program și că Rusia va oferi o alocație lunară pentru copii și împrumuturi pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Primarul Moscovei îl contrazice astfel pe Vladimir Putin

Comentariile lui Sobyanin au venit în timp ce președintele rus Vladimir Putin a continuat să nege că sancțiunile occidentale au afectat economia Rusiei.

„Putem spune acum cu încredere că o astfel de politică (de sancțiuni) față de Rusia a eșuat”, a spus el luni. "Strategia blitzkrieg-ului economic nu a funcționat. Mai mult, inițiatorii înșiși nu au putut scăpa de sancțiuni", a mai spus Putin.

Câte companii s-au reatras din Rusia

Peste 750 de companii au anunțat public că vor întrerupe operațiunile în Rusia într-o anumită măsură de când a început invazia Ucrainei, potrivit Școlii de Management din Yale.

Unele companii s-au angajat să continue să-și plătească muncitorii ruși cât timp sunt închise în țară, deși nu este clar cât timp intenționează să-și susțină sprijinul. McDonald's, una dintre primele afaceri majore care s-a retras din Rusia, a declarat că închiderea magazinelor sale din țară a costat compania 50 de milioane de dolari pe lună, deoarece își menține pe statut de plată cei aproximativ 62.000 de angajați locali. Unele dintre locațiile sale sunt încă deschise deoarece care dețin franciza și operează acele restaurante au refuzat să închidă, a informat agenția de știri de stat rusă RIA Novosti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel