Rusia spune că l-a eliberat pe Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, în schimbul a 9 prizonieri ruși

Rusia spune că l-a eliberat pe Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, în schimbul a nouă prizonieri ruși / Foto: Facebook Ivan Fedorov
Rusia spune că l-a eliberat pe Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, în schimbul a nouă prizonieri ruși / Foto: Facebook Ivan Fedorov

Rusia spune că l-a eliberat pe Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, în schimbul a nouă prizonieri ruși.

Schimbul a nouă prizonieri ruși pentru primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, este primul schimb între Rusia și Ucraina, a declarat luni avocatul rus pentru drepturile omului, Tatyana Moskalkova, scrie Interfax.

"A avut loc primul schimb - nouă persoane, unele dintre ele sunt din lista care este formată de mine prin contestații. Sper foarte mult că nu vom amâna cu listele, cardurile, procedurile", a spus Moskalkova la Russia Today.

Avocatul Poporului a confirmat că cei nouă prizonieri ruși au fost schimbați cu primarul Melitopolului, Ivan Fedorov.

În același timp,  aceasta susține că doar Ministerul Apărării al Federației Ruse poate spune numărul total de ucraineni aflați în captivitate în Rusia. Anterior, Moskalkova a spus că datele despre peste 500 de ucraineni aflați în captivitate în Rusia au fost transferate Crucii Roșii Internaționale. Potrivit acesteia, Federația Rusă este pregătită pentru schimbul lor.

Cum a fost răpit primarul din Melitopol

Reamintim, consilierul șefului Ministerului Afacerilor Interne, Anton Gerașcenko, a spus că pe 11 martie, la Melitopol, un grup de invadatori de 10 persoane l-a răpit pe primarul orașului Ivan Fedorov. 

"L-au reținut pe primar, l-au băgat într-un beci și au folosit acolo împotriva lui instrumente de tortură, încercând să-l facă pe Ivan Fedorov să recunoască anumite lucruri. Trebuie să subliniem faptul că astfel de acțiuni, sunt lipsite de sens toate încercările de a schimba autoritățile ucrainene, de a-i destitui pe primarii orașelor, de a organiza sesiuni ale consiliilor raionale sau regionale sau referendumuri în partea sud-estică a Ucrainei, cum ar fi Herson, Melitopol, Kahovka. Sunt încercări care nu duc nicăieri. Războiul se va încheia doar atunci când trupele rusești vor părăsi complet teritoriul Ucrainei", a spus Mihail Podolyak, într-un interviu realizat de Ana - Maria Roman la Antena 3. Citește mai mult AICI.

În dimineața zilei de 24 februarie, trupele ruse au pătruns pe teritoriul Ucrainei. Inamicul a bombardat mai întâi bazele militare, apoi a atacat clădirile rezidențiale, spitalele și școlile.

Fedorov cere un coridor umanitar

Primarul Melitopolului, Ivan Fedorov, a făcut deja mai multe postări pe Facebook, după eliberare. El cere crearea unui coridor umanitar.

„Împreună cu șeful Administrației Militare Regionale Zaporizhia, Alexander Starukh, am trimis o solicitare Biroului Președintelui și Ministerului Apărării al Federației Ruse de a oferi un coridor umanitar în mai multe orașe și orașe din regiunea Zaporizhia pentru a livra produse esențiale și medicamente către Melitopol”, a spus Fedorov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel