Rusia, PROVOCARE la granița României. Spînu, MApN: Nu ne puteau lua prin surprindere

Patru aeronave rusești au fost depistate la granița României, apropiindu-se de spațiul aerian NATO. Colonel Constantin Spînu afirmă că asta face Rusia de fiecare dată, fiind o mișcare la limită. 

”Nu l-aș caracteriza drept un incident, a fost o evoluție a celor patru aeronave, două bombardiere Tupolev Tu-22 și două Suhoi Su-27, în spațiul aerian internațional, deasupra Mării Negre, este adevărat, în apropierea spațiului aerian al țărilor NATO de pe flancul de Est - România, Bulgaria, Turcia. Misiunea de poliție aeriană, executată de Forțele Aeriene Române, este o misiune standard, executată sub comandă NATO, cele două avioane MIG-21 Lancer au decolat la solicitarea comandamentului aliat, au executat misiunea de a urmări traseul de zbor al aeronavelor rusești, n-a fost o misiune de interceptare efectivă, precizez încă o dată că acestea au evoluat în spațiul aerian internațional, după care aeronavele rusești au fost preluate de aeronavele Forțelor Aeriene Bulgare și, la final, de aeronavele Forțelor Aeriene Turce” a afirmat colonel Constantin Spînu, director de comunicare al MApN, la Digi24. 

Întrebat dacă au intrat aeronavele rusești în spațiul aerian NATO, răspunsul a fost ”Niciun moment nu s-a întâmplat acest lucru. De altfel, de  fiecare dată se întâmplă la fel, se apropie de spațiul aerian NATO, dar niciun moment n-au intrat în spațiul aerian aliat”.

Dacă a fost una dintre celebrele provocări, Spînu a spus ”că nimic nu a fost surprinzător și nu cred că ne puteau lua prin surprindere, forțele aeriene NATO au capacitatea să reacționeze de fiecare dată cu promptitudine, nu aș caracteriza ca pe un incident, ci ca pe o evoluție a aeronavelor rusești cu care suntem obișnuiți”. 

Vezi și: Alertă NATO! Amenințare la frontiera cu România. Chirieac: Bombardier strategic, capabil să transporte rachete nucleare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel