Alertă NATO! Amenințare la frontiera cu România. Chirieac: Bombardier strategic, capabil să transporte rachete nucleare

NATO a avertizat în această seară cu privire la o amenințare rusească la granița cu România. 

Comandamentul aerian aliat al NATO a făcut un anunț în această seară. Patru aeronave de luptă rusești s-au apropiat foarte mult de spațiul aerian al României. Imediat două avioane MIG-21 Lancer ale Forțelor Aeriene ale României s-au ridicat de la baza Mihail Kogălniceanu și au escortat avioanele rusești spre Bulgaria, precizează România TV. 

NATO transmite că spațiul aerian al aliaților este bine apărat, iar poliția aeriană militară funcționează în toate statele NATO. 

De ce a avut loc un astfel de incident?

Analistul Bogdan Chirieac a intervenit în direct la postul de televiziune unde a comentat incidentul. Întrebat dacă este de natură să ne îngrijoreze această situație, analistul politic a precizat: 

”Nu, sub nicio formă. Este jocul de-a șoarecele și pisica pe care îl practică în acest moment Rusia vis-a-vis de NATO. Probabil că avioanele respective nu au intrat în spațiul aerian al României, dar s-au apropiat de el. Spațiul aerian al României coincide cu spațiul aerian al NATO, granița sa fiind deasupra Mării Negre. Probabil că avioanele au făcut un tur rapid sfidând alianța România-Bulgaria-Turcia. Tupolev Tu-22 este un bombardier strategic, capabil să transporte rachete nucleare, iar Suhoi Su-27 este un avion de vânătoare mai vechi, inferior lui F-16. MIG 21 Lancer face față fără probleme lui SU-27. Dincolo de aceste detalii, este pur și simplu un joc. Nu este prima dată când se întâmplă asta”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel