Rusia, omul bolnav al planetei. Chirieac: Relațiile lui Putin sunt distruse. Nu va reuși să mențină nici ce a obținut în 2014

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele evoluții ale războiului din Ucraina.

Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Realitatea Plus și a vorbit despre războiul din Ucraina:

„Vrând-nevrând, trebuie să ne așteptăm la un război de lungă durată. Toată lumea spune asta, inclusiv NATO. Rezistența armatei ucrainene este extraordinară și „problema“ este că războiul va dura mult și se pare că Rusia va fi învinsă. Ce va face Rusia mai departe este marele semn de întrebare. Dacă, la Moscova, vor reuși să-l schimbe pe Putin, ceea ce nu ne așteptăm, e una, situația economică a Rusiei este dezastruoasă, sprijinul occidental pentru Ucraina este direct și practic fără limite, armata ucraineană este tot mai bine instruită să folosească armele și tehnologiile noi și, sigur că da, se pare că Rusia nu va reuși să mențină nici ce a obținut în 2014.

Relația lui Putin cu Occidentul este distrusă, pentru că Rusia o să-și revină la un moment dat, relația cu China este compromisă. Xi Jinping a spus foarte clar că Rusia a pierdut războiul din Ucraina. Lucrurile arată ca și cum Federația Rusă este omul bolnav al planetei, ceea ce și este.“, a spus, la Realitatea Plus, Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Declarații șocante la televiziunea de stat rusă: Invadarea Ucrainei este „departe de obiectivul nostru principal”

Ucraina a denunţat la ONU o listă "interminabilă" de abuzuri comise de Rusia

Ucraina şi aliaţii săi au denunţat joi la ONU "o listă interminabilă" de abuzuri comise de Rusia de la începutul invaziei declanşate în 24 februarie, în cursul unei sesiuni extraordinare a Consiliului pentru drepturile omului (UNHCR), pe care Moscova a boicotat-o, relatează France Presse.

La finalul reuniunii, solicitată de Kiev, cele 47 de state membre ale Consiliului urmează să voteze un proiect de rezoluţie care cere o "anchetă" a comisiei internaţionale a ONU pentru Ucraina cu privire la gravele încălcări ale omului, reproşate trupelor de ocupaţie ruse în regiunile Kiev, Cernigov (Cernigău), Harkov şi Sumî în intervalul dintre sfârşitul lunii februarie şi martie 2022, "pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere".

"Mii de persoane din ţara mea şi-au pierdut viaţa. Bombardamentele şi tirurile ruse fac partea din viaţa noastră zilnică", a declarat prim-adjunctul ministrului de externe al Ucrainei, Emina Djaparova, în deschiderea dezbaterilor, într-o alocuţiune prin videoconferinţă.

"Torturile şi dispariţiile forţate, violenţele sexuale şi de gen, lista crimelor ruseşti este interminabilă", a denunţat ea, agitând o foaie pe care un băieţel violat în faţa mamei sale a desenat un vârtej de linii negre.

În cursul dezbaterilor, mai mulţi diplomaţi ai unor ţări aliate Kievului, dar şi ONU şi-au exprimat oroarea şi indignarea faţă de suferinţele îndurate de ucraineni (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel