Declarații șocante la televiziunea de stat rusă: Invadarea Ucrainei este „departe de obiectivul nostru principal”

O prezentatoare de televiziune rusă a spus că sărbătorile celui de-al Doilea Război Mondial în Rusia au demonstrat sprijinul pe care Vladimir Putin îl are pentru invazia sa în Ucraina și au ridicat spectrul condorm căruia, că Kremlinul își intensifică campania.

Vladimir Solovyov le-a spus telespectatorilor că a existat un „flux fără sfârșit de oameni” care au participat la sărbătorile Zilei Victoriei din 9 mai care marchează efortul de război sovietic, inclusiv „12 milioane sau mai mult în toată țara”, potrivit Newsweek.

„A fost un astfel de mandat pentru comandantul suprem”, a spus el la Rusia1, deținută de stat, care este un mijloc cheie care promovează mesajele Kremlinului despre război.

„A fost o expresie atât de neechivocă a poziției poporului, încât mizeria nazistă, oriunde își ridică capul, trebuie zdrobită”, a adăugat Solovyov, referindu-se la justificarea repetată a Rusiei pentru invadarea Ucrainei pentru a „denazifica” vecinul său, care este respins la nivel global.

Gazda emisiunii Vecher a sugerat că sărbătorile de 9 mai au fost o mărturie a ceea ce rușii erau pregătiți să îndure de dragul războiului lui Putin.

„Am văzut atât de multă trusă militară expusă la parade în tot felul de orașe și atât de mulți militari care defilau în parade încât e clar că dacă se ia decizia și trecem de la o operațiune militară specială la o operațiune militară turbo, vor putea atinge obiectivele.”

„Cele care sunt stabilite se realizează oricum”, a spus el miercuri în comentariile raportate de BBC Monitoring, „dar vom putea să le realizăm pe cele mai ambițioase”.

Solovyov a respins speculațiile că Putin ar putea declara legea marțială și a spus că nu este nevoie de mobilizarea pe scară largă a populației.

„Există un număr incredibil de voluntari, trebuie doar să li se spună unde să apară”, a spus el. „Oamenii sunt pregătiți, dacă pur și simplu ne chemăm voluntarii”.

Care este obiectivul Rusiei?

Vorbind la Moscova, luni, Putin a făcut paralele între lupta Armatei Roșii împotriva trupelor naziste și acțiunea forțelor ruse în Ucraina, dar nu a dat niciun indiciu că va declara o mobilizare largă, așa cum se temeau unii.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că Ucraina este departe de obiectivul nostru principal”, a spus Solovyov, înainte de a reitera linia Kremlinului că Rusia s-a concentrat pe „eliberarea” Donbasului, precum și pe „demilitarizarea și denazificarea” vecinului Rusiei.

„Obiectivul confruntării noastre a fost formulat pe 15 decembrie și este strategia de securitate a Rusiei”, a spus el.

Cu tensiuni ridicate din cauza acumulării de trupe de-a lungul graniței cu Ucraina, Rusia a lansat proiecte de tratate la mijlocul lunii decembrie pentru a sta la baza discuțiilor cu SUA și NATO. Propunerile au urmărit să respingă prezența militară occidentală în apropierea Rusiei și în fosta sferă de influență sovietică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel