Rusia, EXERCIȚII MILITARE în Marea Neagră, în plin conflict cu Ucraina

Rusia, EXERCIȚII MILITARE în Marea Neagră, în plin conflict cu Ucraina / Foto: Pixabay
Rusia, EXERCIȚII MILITARE în Marea Neagră, în plin conflict cu Ucraina / Foto: Pixabay

Rusia a întreprins exerciţii militare în Marea Neagră, în plin conflict cu Ucraina.

Rusia a întreprins exerciţii militare în Marea Neagră, cu implicarea a circa 10 avioane şi câteva nave maritime, a anunţat Flota Rusă din Marea Neagră, informează Agerpres, citând Interfax şi Reuters.

Exerciţiile survin într-o perioadă de puternice tensiuni cu Ucraina, în timp ce SUA au exprimat îngrijorări cu privire la un posibil atac din partea Rusiei asupra vecinului său sudic, supoziţie pe care Kremlinul a dezminţit-o ca fiind falsă.

Flota Rusă din Marea Neagră se află în Peninsula Crimeea, pe care Federaţia Rusă a anexat-o în 2014 de la Ucraina. Kievul vrea ca Rusia să-i restituie acest teritoriu.

Rusia, acuzată de comportament ameninţător la adresa Kievului 



SUA, Ucraina şi NATO au acuzat Rusia de comportament ameninţător la adresa Kievului în ultimele săptămâni, susţinând că aceasta şi-a sporit forţele în apropierea Ucrainei într-un mod neobişnuit.

Kievul şi-a pierdut cea mai mare parte a capacităţilor sale navale în Marea Neagră după anexarea Crimeii de către Rusia, care a rechiziţionat multe dintre navele sale. De atunci, Ucraina a încercat să-şi reconstruiască forţa navală cu ajutorul ţărilor NATO.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marţi că în Ucraina vin "consilieri militari şi armamente", "nu doar din SUA, ci şi din alte ţări membre ale NATO". "Acest lucru duce la o agravare a tensiunilor", a adăugat el, spunând că se teme de "pregătirea" de către Kiev a unui posibil atac militar pentru preluarea regiunilor controlate de separatişti, acuzaţii dezminţite permanent de Kiev.

Nave de patrulare americane, trimise Kievului pentru a întări marina ucraineană în Marea Neagră

O navă, care transporta două ambarcaţiuni de patrulare recondiţionate, foste ale Gărzii de Coastă a SUA, destinate să consolideze Forţele maritime ucrainene, a tranzitat sâmbătă strâmtoarea Dardanele, după ce Ucraina şi-a exprimat îngrijorarea că Rusia ar putea pregăti un atac împotriva ei.

Nava care transportă cele două ambarcaţiuni de patrulare din clasa Island a plecat din Baltimore spre portul ucrainean Odesa la 8 noiembrie. Marinarii ucraineni au efectuat deja o instruire aprofundată pe aceste vase în SUA. Ucraina a primit două nave similare în 2019. Citește mai mult AICI.

Săptămâna trecută, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat de asemenea Occidentul că agravează situaţia "livrând arme moderne Kievului şi desfăşurând exerciţii militare provocatoare în Marea Neagră şi în alte regiuni" apropiate de frontiera rusă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel