Rusia, exerciții militare masive la granița cu Ucraina. Separatiștii atacă un cartier general militar din Hramatorsk

Cu o zi înainte de negocierile de pace de la Minsk, armata Rusiei își flexează mușchii la granița cu Ucraina și în Crimeea, în timp ce insurgenții sprijiniți de Moscova au lansat tiruri de rachete asupra unui cartier general militar din Hramatorsk și zone locuite din vecinătate.

Agenția de presă Interfax transmite că aproximativ 2.000 de militari ruși au început un exercițiu militar de amploare în regiunea sudică a Rusiei, la granița cu Ucraina.

Totodată, 600 de militari, parte a Flotei ruse din Marea Neagră, desfășoară un exercițiu militar în Crimeea, programat să dureze o lună de zile.

Exercițiile militare ordonate de președintele Vladimir Putin (aflat marți în Egipt) sunt provocări la care liderul de la Kremlin apelează adesea înainte de evenimente diplomatice importante.

Gafă a CNN, viral în Rusia: forțele Kievului, numite trupe "pro-americane"

Liderii Rusiei, Ucrainei, Germaniei și Franței se vor întâlni miercuri în capitala Belarusului pentru a formula un plan de pace pentru Estul Ucrainei. Întrevederea este unul dintre ultimele eforturi diplomatice ale Vestului înainte de a lua serios în considerare varianta înarmării trupelor Kievului.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat marţi în Parlament că un cartier general militar de la aerodromul din Hramatorsk (est) şi zone locuite din vecinătate au fost bombardat cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de tip Tornado de către rebeli proruşi, relatează agenţia Interfax Ucraina, citată de Mediafax.

"Acum 25 de minute un lansator multiplu de rachete (de tip) Tornado a atins «Sarmat», cartierul general al forţelor antiteroriste din Hramatorsk", a declarat el.

"Alt atac a lovit zone rezidenţiale din Hramatorsk", a continuat preşedintele ucrainean.

Potrivit BBC, care citează surse locale, cel puţin trei persoane au fost ucise iar alte 15 rănite în atacul asupra zonei locuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel