Rusia ar putea ridica embargoul alimentar în cazul Greciei, Ungariei și Ciprului

Ministrul rus al Agriculturii a anunțat că Moscova ia în considerare ridicarea embargoului față de importul de produse alimentare în cazul Ungariei, Ciprului și Greciei.

Embargoul, care expiră în august, a fost impus tututor țărilor din UE de către Moscova ca represalii față de sancțiunile economice adoptate de Vest din cauza agresiunii ruse în Ucraina.

"Lista țărilor a fost alcătuită la ordinul președintelui Rusiei și, în acest context, noi guvernul am putea avea propuneri în lumina... relațiilor cu anumite state și am putea propune eliminarea anumitor state de pe listă", a spus ministrul Nikolai Fyodorov, conform Itar-Tass.

Oficialul grec a nominalizat Grecia, Ungaria și Cipru, state care în mai multe rânduri au protestat împotriva sancțiunilor impuse Rusiei de către UE, spunând că au efecte negative asupra propriilor economii.

Premierul grec Alexis Tsipras se deplasează miercuri la Moscova. Surse citate de presa internațională spun că Rusia ar putea oferi Greciei o reducere la prețul livrărilor de gaze și chiar o linie de credit în schimbul unor active.

Germania exclude plata a 279 de miliarde de euro Greciei, ca reparații de război: "Stupid"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel