Rusia ar putea înscena un atac al ucrainienilor, pretext pentru o invazie. Realizează un videoclip cu actori

Pexels
Pexels

Rusia intenționează să producă un videoclip în care mai mulți actori să însceneze o invazie a ucrainienilor, motiv pentru un atac din partea Rusiei. 

UPDATE. Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a respins vineri acuzaţiile Statelor Unite conform cărora Rusia pregăteşte un video trucat ca pretext pentru atacarea Ucrainei, transmite agenţia de presă RIA, preluată de Reuters. El a susţinut că dezvăluirile făcute de americani sunt "aiureli", scrie Agerpres. 

Washingtonul a anunţat joi că potrivit serviciilor de informaţii americane Moscova are un plan care presupune folosirea unei înregistrări video trucate cu efectele unei explozii asupra unor victime ruse pentru a justifica o invazie în Ucraina.

Intenţiile agresive ale Rusiei sunt indicate, după aprecierile occidentale, şi de concentrarea a peste 100.000 de militari ruşi la frontiera ucraineană, deşi Moscova dezminte că ar intenţiona să lanseze un atac. Partea rusă pretinde însă ca NATO să garanteze că nu va accepta Ucraina ca membru.

Oficialii americani vorbesc despre înscenarea unui atac

Oficialii americani au afirmat că Rusia ar pregăti să „fabrice un pretext pentru o invazie” a Ucrainei prin crearea „unui videoclip de propagandă foarte grafic” care ar descrie un atac fals al Ucrainei împotriva Rusiei, scrie CNN. Dezvăluirea de către SUA a presupusului complot este cea mai recentă dintr-o serie de dezvăluiri menite să atenueze impactul oricărui pretext pe care Rusia îl poate folosi pentru a invada Ucraina și vine după ce oficialii americani au avertizat că Moscova ar putea folosi o operațiune de acest fel pentru a justifica o astfel de invazie.

Rusia a continuat să acumuleze forțe și echipamente militare de-a lungul granițelor Ucrainei, în ciuda eforturilor diplomatice ale SUA și ale aliaților de a detensiona situația.

Rusia planifică un atac fals al Ucrainei

Vorbind într-o conferință de presă de la Pentagon de joi, secretarul de presă John Kirby a spus că SUA consideră că guvernul rus „planifică să organizeze un atac fals al armatei ucrainene sau al forțelor de informații împotriva teritoriului suveran al Rusiei sau împotriva oamenilor vorbitori de limbă rusă”, pentru a crea  un motiv fals pentru o invazie.

„Ca parte a acestui atac fals, credem că Rusia va produce un videoclip de propagandă foarte grafic, care ar include cadavre și actori care ar reprezenta persoane îndoliate și imagini cu locații distruse, precum și echipamente militare în mâinile Ucrainei sau Occidentului, chiar până în punctul în care unele dintre aceste echipamente ar fi făcute să arate de parcă ar fi fost furnizate de Vest Ucrainei”, a spus Kirby.

Rusia neagă informațiile

Ambasadorul Rusiei la Uniunea Europeană, Vladimir Chizhov, a declarat joi pentru CNN că Moscova nu plănuiește nicio operațiune de acest fel  pentru a invada Ucraina. Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a refuzat să ofere dovezi ale afirmației SUA, atunci când a fost întrebat în mod repetat în timpul unei conferințe de presă.

Acesta a spus că informațiile pe care le împărtășește despre presupusele planuri se bazează pe informații declasificate ale SUA, pe care le împărtășește publicului „doar atunci când avem încredere în acele informații”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel