Rusia anunță că a doborât un avion și un elicopter ale forțelor ucrainene. Noi bombardamente în Odesa

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Federația Rusă anunţă că a doborât un avion SU-25 şi un elicopter MI-17 ale forţelor ucrainene.

Ministerul Apărării rus a anunţat că forţele sale au doborât un elicopter ucrainean MI-17 în apropiere de oraşul Sloviansk şi un avion SU-25 al forţelor ucrainene în regiunea Harkov, transmite duminică Reuters.

De asemenea, armata rusă a afirmat că rachete aer-sol cu rază lungă de acţiune au distrus un depozit în zona industrială a oraşului Odesa. În depozitul respectiv s-ar fi aflat rachete antinavă Harpoon furnizate Ucrainei de către ţări membre NATO.

Rusia îşi consolidează poziţiile defensive din zonele pe care le-a ocupat în sudul Ucrainei, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic. Un obiectiv vizat de armata rusă este cucerirea oraşului Sloviansk, situat în regiunea Doneţk (estul Ucrainei).

Kievul a afirmat că în ultimele trei zile cel puţin 40 de oameni au fost ucişi în bombardamentele ruse în zone urbane.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova afirmă că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei, scrie Agerpres. 

Un avion cargo s-a prăbușit în nordul Greciei. Update: Încărcătură toxică. Aeronava era exploatată de o companie ucraineană

Un avion cargo s-a prăbuşit sâmbătă seară în apropierea oraşului Paleochori Kavalas din nordul Greciei, au raportat pompierii, scrie AFP.

Martorii au văzut avionul în flăcări şi au auzit explozii, potrivit agenţiei de presă Athens News.

"La orele 22.45 am fost surprins de zgomotul unui motor de avion. Am ieşit afară şi am văzut un avion în flăcări", a declarat Giorgos Archontopoulos la televiziunea publică ERT.

Potrivit autorităţilor locale greceşti, peste 15 pompieri cu şapte utilaje de stingere a incendiilor s-au îndreptat spre locul accidentului, dar nu s-au putut apropia de aeronava continua să fie zguduită de explozii.

Potrivit informaţiilor de presă, avionul zbura între Serbia şi Iordania şi tocmai solicitase un permis de aterizare de urgenţă pe aeroportul elen Kavala, dar nu a reuşit să finalizeze manevra la timp.

Televiziunea publică ERT a informat că este un Antonov ucrainean şi că acesta a fost în flăcări înainte de a se prăbuşi, conform locuitorilor din zonă care au asistat la tragedie.

Nu au fost disponibile informaţii oficiale cu privire la numărul de persoane de la bord, dar tot conform ERT, avionul transporta opt persoane şi "era periculos".

Poliţia le-a cerut jurnaliştilor din apropierea accidentului să poarte măşti, mai scrie AFP, citat de Agerpres (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel