Rusia amenință că va răspunde la decizia Islandei de a-şi închide ambasada de la Moscova

Rusia amenință că va răspunde la decizia Islandei de a-şi închide ambasada de la Moscova / Foto: Pixabay
Rusia amenință că va răspunde la decizia Islandei de a-şi închide ambasada de la Moscova / Foto: Pixabay

Rusia declară că va răspunde la decizia Islandei de a-şi închide ambasada de la Moscova. 

Rusia amenință că va răspunde la decizia luată cu o zi înainte de Islanda de a-şi închide ambasada de la Moscova din cauza conflictului din Ucraina, informează Agerpres, citând AFP.

"Toate acţiunile antiruse ale Reykjavikului vor suscita în mod inevitabil un răspuns", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

"Vom ţine cont de această decizie inamicală atunci când vom stabili relaţiile noastre cu Islanda pe viitor", se mai arată în comunicatul diplomaţiei ruse, care subliniază că "întreaga responsabilitate a acestei evoluţii revine" Reykjavikului.

VEZI ȘI: Justin Trudeau, vizită surpriză la Kiev / Scholz plănuiește să-l sune din nou pe Putin / foto

De ce Islanda a decis să-și închidă ambasada de la Moscova

Reacția Rusiei vine după ce Islanda a anunţat vineri închiderea sine die a ambasadei sale de la Moscova, începând cu 1 august, din cauza situaţiei legate de conflictul în Ucraina, devenind astfel prima ţară care ia o astfel de decizie.

"Situaţia actuală nu permite pur şi simplu ca mica reprezentare diplomatică a ţării noastre să funcţioneze în Rusia", a declarat şefa diplomaţiei islandeze, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir.

Islanda a cerut de asemenea Moscovei să-şi "limiteze activităţile" ambasadei sale din capitala islandeză şi "să-şi reducă nivelul de reprezentare". Cu toate acestea, Islanda a precizat să nu este vorba de o rupere a relaţiilor diplomatice. Țara, cu 375.000 de locuitori, are o ambasadă la Moscova din 1944, cu o pauză între 1951 şi 1953.

Atac cu drone asupra orașului Odesa

Mai multe persoane au fost ucise şi rănite în oraşul portuar ucrainean Odesa în urma unui atac rus cu drone care a avut loc în timpul nopţii, a anunţat armata ucraineană sâmbătă dimineaţa, transmite Agerpres, citând DPA.

Rămăşiţe de la o dronă rusă de atac doborâtă de apărarea antiaeriană au lovit o clădire rezidenţială cu mai multe etaje şi au declanşat un incendiu, a scris comandamentul operaţional al armatei ucrainene pe Facebook. Trei civili au murit în incendiu şi alte 26 de persoane au fost rănite.

Într-un comunicat separat, forţele ucrainene au anunţat că Rusia a lansat în timpul nopţii 35 de drone şi opt rachete asupra Ucrainei. Douăzeci de drone iraniene Shahed şi două rachete balistice au fost doborâte, se precizează în comunicat. În afară de Odesa, atacuri ruse au avut loc împotriva unor ţinte în regiunea Poltava şi la Harkov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel