Rusia ameninţă că avioanele de luptă trimise Ucrainei vor fi distruse

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Sursa Agerpres.
Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Sursa Agerpres.

Rusia a anunţat vineri că toate avioanele de luptă furnizate Ucrainei de statele occidentale vor fi distruse, după ce statele membre NATO Polonia şi Slovacia s-au angajat să trimită avioane de luptă MiG-29 Kievului.

De la declanşarea invaziei ruse în Ucraina în urmă cu peste un an, ţările NATO au trimis miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, în contextul în care Kievul solicită arme despre care susţine că sunt vitale pentru respingerea avansului rus, informează Agerpres.

Moscova a acuzat Occidentul că participă direct la conflict furnizând arme Ucrainei şi a avertizat şi anterior că armele NATO sunt ţinte legitime pentru forţele sale.

"În cursul operaţiunii militare speciale tot acest echipament va fi distrus", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Pare că toate aceste ţări sunt astfel angajate în eliminarea unui echipament vechi care nu le este necesar", a adăugat el.

Citește și: SUA au desecretizat înregistrarea video: Momentul ciocnirii dintre avionul rusesc și drona americană. Varianta rusească a incidentului din Marea Neagră

Slovacia va trimite avioane de vânătoare în Ucraina

Guvernul slovac a aprobat trimiterea de avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, a declarat vineri premierul Eduard Heger, Sovacia devenind a doua ţară NATO care trimite avioane de război Kievului, după ce Polonia a anunţat joi că va face acest lucru.

Slovacia va furniza, de asemenea, o parte din sistemul său de apărare aeriană KUB, a mai anunţat premierul Heger, potrivit Europa Liberă.

Reuters anunță că flota de 11 avioane MiG-29 a fost retrasă vara trecută, iar majoritatea nu sunt în stare operațională.

Slovacia este a doua țară după Polonia care a decis trimiterea avioanelor de luptă Ucrainei. Joi, președintele polonez Andrzej Duda a anunțat că țara sa va transfera patru avioane de luptă MiG către Ucraina în următoarele zile.

În urma anunțului Poloniei, Casa Albă a declara că decizia de a oferi Ucrainei avioane de luptă MiG-29 este o „decizie suverană” care nu îl va determina pe președintele Joe Biden să furnizeze Kievului avioane americane F-16.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel