Rusia ACUZĂ Statele Unite de sabotare a programului spațial

Dmitry Rogozin, directorul general al agenției spațiale Roscosmos din Rusia, a lansat atacuri asupra guvernului Statelor Unite ale Americii.

Luni, 21 decembrie 2020, Departamentul de Comerț al SUA a ridicat sancțiunile economice împotriva unei lungi liste de companii chineze și ruse care au legături cu sistemele lor militare. Printre acestea se numără Centrul spațial Progress Rocket din Samara, Rusia, care face rachetele Soyuz, rachete pe care astronauții și cosmonauții le-au folosit să călătorească spre Stația Spațială Internațională de aproape un deceniu.

Rogozin, mesaj dur

Dmitry Rogozin nu este încântat de noua abordare ars și a numit sancțiunile „ilegale” și „stupide”  și atrage atenția asupra relației reci dintre cele două mari puteri spațiale. Rogozin pare să fi luat sancțiunile personal, completându-și aprecierile din 2014 potrivit cărora NASA ar putea folosi și o trambulină pentru a trimite astronauții în spațiu dacă va întrerupe legăturile cu Roscosmos. 

Detaliul referitor la „trambulină”, pe care CEO-ul SpaceX, Elon Musk, l-a popularizat după ce SpaceX a dus astronauții pe Stația Spațială în iunie, a devenit o temă obișnuită în frecventele izbucniri ale lui Rogozin. Oficialul de la Moscova susține că este posibil ca guvernul SUA să nu se fi gândit la noțiunea de a impune sancțiuni unei companii pe care s-a bazat mai bine de un deceniu. 

„Acum, se pare că colegii noștri americani au din nou trambulina de lucru și primul lucru pe care l-au făcut este să scuipe în fântâna Samara”, a spus Rogozin despre sancțiuni, potrivit Ars, informează Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel