Rusia a solicitat asistență militară și financiară din partea Chinei

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Rusia a solicitat asistență alimentară și alte forme de ajutor din partea Chinei în timpul războiului din Ucraina.

Rusia a cerut atât asistență militară, cât și financiară din partea Chinei pe fondul conflictului din Ucraina. În asistența solicitată de Rusia s-au numărat trusele de alimente militare neperisabile, preambalate, cunoscute în SUA sub denumirea de „masă, gata de mâncare” sau MRE, potrivit unor surse familiare cu această chestiune.

Solicitarea subliniază provocările logistice de bază despre care analiștii și oficialii militari spun că au împiedicat progresul Rusiei în Ucraina și ridică întrebări cu privire la pregătirea fundamentală a armatei ruse.

Unitățile desfășurate inițial au depășit capacitatea convoaielor de aprovizionare, iar rapoartele din surse deschise au arătat că trupele ruse au intrat în magazinele alimentare în căutarea hranei pe măsură ce invazia continua.

Una dintre surse sugerează că mâncarea ar putea fi o solicitare pe care China ar fi dispusă să o îndeplinească, pentru că nu reprezintă asistență letală, care ar fi văzută ca o provocare de către Occident.

SUA dețin informații care sugerează că China și-a exprimat o oarecare deschidere pentru a oferi Rusiei asistența militară și financiară solicitată, ca parte a războiului său împotriva Ucrainei, a declarat pentru CNN un oficial occidental și un diplomat american (citește AICI).

Nu este încă clar dacă China intenționează să ofere Rusiei această asistență, au declarat pentru CNN oficiali americani familiarizați cu informațiile. Dar, în timpul unei întâlniri intense, de șapte ore, la Roma, un consilier de top al președintelui american Joe Biden l-a avertizat pe omologul său chinez cu privire la „implicații și consecințe potențiale” pentru China dacă ar acorda sprijin pentru Rusia, mai scrie CNN.

Japonia acordă 100 de milioane de dolari Ucrainei și țărilor vecine, inclusiv România

Guvernul japonez a anunțat că va acorda un ajutor umanitar de urgență în valoare de 100 milioane de dolari pentru Ucraina, dar și pentru țările învecinate, inclusiv România.

Această măsură urmează să concretizeze asistența umanitară de urgență anunțată de prim-ministrul Fumio Kishida, pe 27 februarie, răspunzând nevoilor urgente în sfere precum adăposturi, sănătate și îngrijire medicală, WASH (apă, salubritate şi igienă), alimente, protecția copilului în Ucraina și în țările vecine, Polonia, Ungaria, Republica Moldova, Slovacia și România, prin intermediul a șase organizații internaționale și ONG-uri japoneze.

Guvernul Japoniei, în colaborare cu comunitatea internațională, inclusiv cu membrii G7, va continua să ofere sprijin și să fie alături de poporul ucrainean care se află în dificultate, arată Ambasadei Japoniei la București, citând un comunicat al Ministerului de Externe de la Tokyo (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel