Rusia a săvârșit 575 de crime împotriva jurnaliștilor, spune un ministru

Jurnalism. Sursa foto: SCOP.IO / Valeria Benítez Fernández
Jurnalism. Sursa foto: SCOP.IO / Valeria Benítez Fernández

De la invazia în toată regula, Rusia a comis deja 575 de crime împotriva jurnaliștilor și mass-media. Acest lucru a fost afirmat de ministrul interimar al Culturii și Politicii Informaționale, Rostyslav Karandeiev, care a vorbit la forumul "Reintegrarea culturală și informațională a teritoriilor dezocupate", relatează un corespondent Ukrinform.

"Potrivit Institutului de Informații de Media, de la invazia în toată regula, Rusia a comis 575 de crime împotriva jurnaliștilor și mass-media, aceia care poartă adevărul, informații importante pentru oameni", a declarat Karandeiev. Acesta a menționat că au fost înregistrate 18 atacuri asupra turnurilor de transmisie TV, 18 atacuri și capturări ale redacțiilor de știri, 28 de cazuri în care transmisiile ucrainene au fost oprite, fiind înlocuite cu propaganda rusă. De asemenea, 234 de mijloace de comunicare au fost forțate să-și suspende activitatea.

„Prima sarcină în teritoriile dezocupate a fost întoarcerea narativelor ucrainene prin comunicare, prin munca jurnaliștilor și reprezentanților mass-media, restaurarea semnalului de televiziune și radio, umplerea spațiului informațional cu un produs ucrainean”, a adăugat ministrul interimar.

După cum s-a raportat, 1.795 de instituții de infrastructură culturală au fost deteriorate în teritoriile dezocupate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel