Rusia, provocări la adresa României. Leş: Ar trebui să le luăm mult mai în serios

Tensiuni între Ucraina şi Rusia
Tensiuni între Ucraina şi Rusia

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat marţi că România se confruntă la regiunea Mării Negre cu o serie de provocări din partea Rusiei, la care poate să răspunde doar conlucrând îndeaproape cu aliaţii. 

"Aş vrea să folosim termenul 'provocări', nicidecum 'ameninţări', din partea Rusiei, pentru că nu vorbim în acest moment de ameninţări care să afecteze securitatea României, ci vorbim de provocări cum ne-a obişnuit Rusia în ultima perioadă. Am spus şi astăzi în cadrul conferinţei la care am fost invitat de către senatorul James Inhofe şi mai mulţi senatori că noi ne confruntăm la regiunea Mării Negre cu o serie de provocări la care putem să răspundem doar conlucrând îndeaproape cu aliaţii noştri, în special întărind relaţia transatlantică cu Statele Unite ale Americii", a declarat Gabriel Leş, la Antena 3. 

"Trebuie să ne păstrăm calmul"



Potrivit acestuia, România nu va răspunde individual la "provocările" din partea Rusiei, ci trebuie "să ne păstrăm calmul şi liniştea". "Nu categoric, pentru că suntem parte a unei alianţe transatlantice iar noi vom răspunde în comun la aceste provocări pe care Rusia le face. Noi trebuie să ne păstrăm calmul şi liniştea, pentru că nu discutăm în acest moment de ameninţări directe la adresa României. (...) Sunt aspecte care ţin de modul de lucru al Rusiei nu numai la noi în ţară. Vorbim de zona de Balcani, de tot flancul estic, de ţările baltice şi aşa mai departe. Sunt aspecte pe care noi ar trebui să le luăm mult mai în serios şi să vedem cum reuşim noi să ne apărăm în interiorul nostru, al ţării", a mai spus Leş. 

Vezi şi: Răsturnare de situație în cazul medicului fals

Ana Birchall, vizită importantă în SUA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel