Roverul chinez Zhurong a surprins imagini spectaculoase cu suprafața Planetei Marte / FOTO

Roverul chinez Zhurong a surprins imagini spectaculoase cu suprafața Planetei Marte  /  Sursă foto: Captură Youtube
Roverul chinez Zhurong a surprins imagini spectaculoase cu suprafața Planetei Marte / Sursă foto: Captură Youtube

Zhurong, roverul chinez care a ajuns pe Marte pe data de 15 mai 2021, a trimis o serie de fotografii cu Planeta Roșie.

Roverul chinez Zhurong a trimis selfie-uri și imagini spectaculoase cu Planeta Marte. Imaginile au fost postate pe site-urile autorităților spațiale din Republica Populară Chineză. Roverul a trebuit să se deplaseze la 10 metri de platforma de amartizare, să plaseze camera, să revină în poziția inițială și abia apoi au fost surprinse imaginile.

Pe 20 mai, la 5 zile după amartizare, a trimis primul selfie

Roverul Zhurong a fost transportat în atmosfera marțiană într-un lander sâmbătă, fiind numit după un zeu mitic chinez al focului. Acesta a sosit pe Marte la câteva luni distanță după roverul Statelor Unite ale Americii, Perseerance, și a fost sărbătorit în China ca o mare victorie în ascensiunea către o superputere spațială.

Administrația Națională a Spațiului din China a publicat miercuri imaginile realizate de camerele atașate roverului, care arătau echipamentul de evitare a obstacolelor și panourile solare de pe vehicul, precum și textura suprafeței marțiene. Prima sondă a Chinei de pe Planeta Roșie a trimis primele „selfie-uri” după aterizarea istorică de săptămâna trecută.

„Oamenii de pe Internet, imaginile pe care le doreați de pe Marte sunt aici”, a spus agenția spațială într-o postare pe rețelele de socializare care conține imaginile. Amartizarea rover-ului a fost o piatră de temelie pentru inginerii spațiali chinezi, mass-media de stat descriind procesul de utilizare a unei parașute pentru a încetini coborârea și contactul cu suprafața drept „cea mai provocatoare parte a misiunii”.

Se așteaptă ca rover-ul să petreacă aproximativ trei luni pe suprafața Planetei Roșii și să facă fotografii și să colecteze date geografice, preciza ScienceAlert (vezi imaginea AICI).

În aprilie, roverul Perseverance a produs oxigen pe Marte

Roverul Perseverance al NASA a reuşit o nouă performanţă, transformând dioxidul de carbon din atmosfera planetei Marte în oxigen, o premieră pe o altă planetă, potrivit NASA. 

Producerea oxigenului din atmosfera planetei Marte, compusă în proporţie de 96% din dioxid de carbon, s-ar putea dovedi mai uşoară decât extragerea gheţii de sub suprafaţa planetei pentru a produce oxigen prin electroliză. Perseverance a aterizat pe Marte pe 18 februarie cu misiunea de a caute urme de viaţă fosilă (citește mai mult AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel