Rotativa la guvernare. Ciolacu, precizări privind remanierile: Sunt oameni care nu rezistă la acest ritm

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre rotativa la guvernare.

Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat, a vorbit luni, 1 februarie 2023, în Parlamentul României, unde a făcut precizări privitoare la rotativa la guvernare:

„Se va face această rotaţie, între prim-miniştri, în momentul în care toate lucrurile sunt aşezate şi discutate. Cunoaşteţi că preşedintele desemnează. Dacă este oportun să fie mai devreme, este mai devreme, dacă este oportun să fie o săptămână, două, după 25, pentru că trebuie închise anumite jaloane în Parlament sau în Guvern. Fără instrumentul PNRR, fără cererile de plată 2 şi 3, lucrurile se complică. Am intrat într-o stabilitate politică şi trebuie să o păzim”, a spus Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -     Rocada Puterii, cum vor fi reîmpărţite ministerele. Bogdan Chirieac: Vor face deliciul presei. Nu ne vor lăsa să derapăm

Există posibilitatea unei remanieri

Președintele PSD a mai precizat că se are în vedere și posibilitatea unei remanieri:

„Mai mult ca sigur că va fi şi o remaniere. Va fi în discuţie şi o remaniere, mai mult ca sigur. Este o normalitate, nu înseamnă că cineva… Sunt oameni care ţin acest ritm, oameni care nu rezistă la acest ritm, e ceva normal“, a mai precizat liderul PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă vor exista schimbări în ministerele deținute de UDMR:

„Momentan plecăm de la o bază, care înseamnă protocolul. Iertaţi-mă, facem politică, politica înseamnă negociere. Important este că am ajuns la nişte principii şi la faptul că nu facem trageri de ministere din căciulă. Aţi văzut ce s-a întâmplat când am tras din căciulă, doi ani de zile a fost un dezastru. Dacă vreţi să ne întoarcem la căciulă, pe mine nu. Eu de încălţat cu fesul nu mă încalţ“, spune Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    Rotativa guvernamentală. Dan Motreanu va conduce şi va coordona echipa de tranziţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel