Romi sau țigani? O româncă reacționează: Renunț la cetățenie

Manuela Toia, o româncă aflată în prezent în Marea Britanie, a lansat o scrisoare deschisă prin care spune că dacă nu se va reveni la titulatura “țigani” pentru “romi”, ea va renunța la cetățenie.

Bogdan Diaconu, autorul legii prin care romii ar putea reveni la denumirea de "țigani", a postat pe pagina sa de socializare scrisoarea româncei din Marea Britanie.

Vă prezentăm câteva pasaje din scrisoarea Manuelei Toia din Marea Britanie:

""D-lor Parlamentari,

Ați lucrat constat și continuați să lucrați împotriva poporului român. A fi un echilibru intre majoritate și etniile care locuiesc pe teritoriul unei țări, este un act democratic, dar atunci când majoritatea, națiunea care a format poporul de la originile ei, își pierde drepturile și nu mai are nici un cuvânt de spus împotriva legilor nedrepte și ia naștere o discriminare pozitivă, nu mai este democrație.

Trăim într-o țară supusă, îngenunchiata la porțile UE, și nici cel mai simplu roman nativ nu este atât de orb încât să nu vadă că România se vrea a fi țara țiganilor, iar alte părți ale țării vor intra în autonomia altor popoare decât cea a statului de drept, și vor conduce în curând, la pierderea lor, cu siguranță.

Pe fondul confuziei dintre români și țigani s-a declanșat cea mai mare campanie anti-românească în Europa, din toată istoria țării noastre, pentru că acum se consideră că toți românii sunt țigani, lucru recunoscut chiar și de unii din etnia țigăneasca, toate aspectele negative cauzate de țiganii cetățeni romani și țiganii din alte țări sunt puse în spatele românilor pe aspectul acestei confuzii (voite sau nu) care este "ucigător" de asemănătoare "rom"-"român".

Confuzia creată între români și etnia țigăneasca din țară și toți ceilalți țigani ai Europei, este ca un act de distrugere a identității și valorilor poporului român.

(...)

Mă tem că dacă acest proiect de lege nu va trece de Parlament, consider că statul nu are nevoie de oameni ca mine pentru a clădi o societate sănătoasă și că România a devenit țara etniei țigănești în mai mare măsura decât este a mea, ca român nativ din stră-stră-bunici, așa încât singurul lucru care îmi va rămâne de făcut este să renunț definitiv la cetățenia de român, atât eu cât și familia mea, lucru făcut probabil deja de unii români, însa cu siguranță vor fi din ce în ce mai multi, dacă acest proiect de lege nu va încerca să aducă lumină și dreptate pentru românii nativi, cei care sunt majoritari în țară și care au înfăptuit aceasta țară România.


Actul meu, de renuntare la cetățenie va fi un act de protest, față de deciziile statului român și a legislațiilor nedemocratice făcute de UE, dar și de protejare, asigurare a unui viitor familiei mele pentru a putea a fi răsplătită de societățile din afara granițelor prin prisma actelor familiei mele, și nu să ni se pună în spate vini de care nu suntem vinovați, date doar de asemănarea numelui "rom"rrom"romă" cu român.

VEZI ȘI: Romi sau țigani? Ce spune Viorica Gotu, reprezentanta romilor din cadrul Prefecturii Galați - exclusiv 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel