Romașcanu, către Bulai: USR nu e în stare să strângă semnături pentru moțiune, dar dânsul vrea să îl demit eu în șase ore pe directorul Teatrului Național

Sursă foto: Crișan Andreescu
Sursă foto: Crișan Andreescu

Lucian Romașcanu a vorbit despre moțiunea simplă pe care deputatul Iulian Bulai (USR) a inițiat-o împotriva sa.

Lucian Romașcanu, ministrul Culturii, a intervenit telefonic la Realitatea Plus, acolo unde se purta o dezbatere privitoare la problemele de la Teatrul Național București, și a vorbit despre demersul lui Iulian Bulai (USR), deputatul care a inițiat o moțiune simplă împotriva ministrului Culturii pentru că nu l-a demis pe directorul interimar al TNB, Mircea Rusu:

„În primul rând, aș vrea să îi transmit domnului Bulai că ar trebui să intre în pământ de rușine pentru că a ieșit cu pieptul în fața gloanțelor să apere știe dumnealui ce avea de apărat, spunând că face moțiune de cenzură. Nu a fost în stare să adune 50 de semnături, ba mai mult, au furat dublând semnăturile pe moțiune. Este hoție, este mai grav decât ce spuneau ei că s-a votat (...). Este o impotență fantastică în a-și duce demersul la capăt, eu fiind pregătit să mă prezint în Parlament și să răspund la toate acuzele respective.

Legat de ceea ce s-a întâmplat la Teatrul Național... este un reflex pe care domnul Bulai și colegii lui nu și-l pot ascunde. Nu poți să ceri nimic nimănui până nu ai niște dovezi. Există trei controale în paralel acolo. Există o comisie de anchetă a teatrului, există corpul de control al ministrului și există și o anchetă a poliției, pentru că acolo a intrat cineva și a distribuit niște materiale de propagandă într-un teatru al României, ceea ce este cu adevărat grav.

Eu nu pot acuza pe nimeni de la dânșii din USR, iar dacă dumnealui nu e în stare de strângă semnăturile partidului pentru moțiune simplă într-o zi, dânsul vrea să îl demit eu în șase ore pe directorul Teatrului Național București? (...) Dumnealui vrea capete, pentru că partidul lui moare și îl ține pe aparate să mai tragă niște știri. O să vină moțiunea, o să avem raportul corpului de control, o să-i spun ce s-a întâmplat și ce măsuri ar trebui să iau.“, a spus Lucian Romașcanu la Realitatea Plus.

Bulai (USR), circ în Parlamentul României. Discurs în limba RUSĂ, chiar în timp ce spune că el luptă împotriva propagandei rusești

Iulian Bulai, deputat USR și preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor, a făcut circ în Parlamentul României. Spune că luptă împotriva propagandei rusești, după ce 500 de spectatori ai TNB au găsit, la Sala Studio, câte „un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă”, dar chiar el vorbește în limba rusă. Și nu oriunde, ci chiar la tribuna parlamentului.

"Spasiba gaspadin prezident.", a spus Bulai la un moment dat, frază care se traduce în felul următor: "Mulțumesc, domnule președinte."

"Trebuie să vorbim pe limba dumnealui, a domnului Lucian Romașcanu. Nu se poate ca din cea mai importantă instituție din România să se facă propagandă activă prin material publicitar anti-UE, anti-NATO, pro- Moscova, pro-Putin, pro-Kremlin.", a mai spus deputatul USR,  fluturând ziarul respectiv.

"Idi siuda sicias, gaspadin ministr. Veniți aici, acum, dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în limba rusă.", și-a continuat Bulai discursul (citește continuarea și vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel