Bulai (USR), circ în Parlamentul României. Discurs în limba RUSĂ, chiar în timp ce spune că el luptă împotriva propagandei rusești - VIDEO

Bulai (USR), circ în Parlamentul României. Discurs în limba RUSĂ, chiar în timp ce spune că el luptă împotriva propagandei rusești  / Foto: Captură video
Bulai (USR), circ în Parlamentul României. Discurs în limba RUSĂ, chiar în timp ce spune că el luptă împotriva propagandei rusești / Foto: Captură video

Iulian Bulai a vorbit în limba rusă în Parlamentul României.

Iulian Bulai, deputat USR și preşedintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaţilor, a făcut circ în Parlamentul României. Spune că luptă împotriva propagandei rusești, după ce 500 de spectatori ai TNB au găsit, la Sala Studio, câte „un exemplar dintr-o publicaţie naţionalistă”, dar chiar el vorbește în limba rusă. Și nu oriunde, ci chiar la tribuna parlamentului.

"Spasiba gaspadin prezident.", a spus Bulai la un moment dat, frază care se traduce în felul următor: "Mulțumesc, domnule președinte."

"Trebuie să vorbim pe limba dumnealui, a domnului Lucian Romașcanu. Nu se poate ca din cea mai importantă instituție din România să se facă propagandă activă prin material publicitar anti-UE, anti-NATO, pro- Moscova, pro-Putin, pro-Kremlin.", a mai spus deputatul USR,  fluturând ziarul respectiv.

"Idi siuda sicias, gaspadin ministr. Veniți aici, acum, dacă nu înțelegeți limba română, vă spunem în limba rusă.", și-a continuat Bulai discursul.

Mai mult de cât atât, Bulai a ținut să se laude cu discursul său în limba rusă, așa că l-a postat pe Facebook, unde a mai scris: "Propaganda pro Putin și anti UE, anti NATO trebuie oprită la Teatrul Național București. Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu, a refuzat să acționeze în a opri propaganda Rusiei în România. Astăzi, în numele USR, am depus o moțiune simplă împotriva ministrului Culturii! Dați-vă demisia acum, domnule ministru, nu trageți întregul guvern și toată țara în această atitudine de slugărnicie față de Moscova".

Ministrul Culturii, reacție pentru DC NEWS

Ministrul Romaşcanu a reacţionat în exclusivitate pentru DC NEWS, după ce Bulai a cerut demiterea directorului TNB, Mircea Rusu, şi  a ameninţat că va iniţia o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii.

"Deocamdată va fi o anchetă, se face plângere la Poliţie, probabil voi trimite şi Corpul de Control, pentru a vedea ce a fost acolo. Trebuie să rezulte o vinovăţie pentru a merge până acolo, dar deocamdată nu rezultă aşa ceva. Echilibrul teatrului, liniştea şi creativitatea de acolo sunt mai importante decât dorinţa unuia sau altuia", a declarat Lucian Romaşcanu pentru DC NEWS. 

Pe Facebook, ministrul anunţase deja control şi plângere la Poliţie

”În urma celor sesizate public privind distribuirea unui ziar la sala Studio a TNB, conducerea ne-a informat că mâine va dispune o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB. Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers extrem de grav.

Nu putem tolera ca o instituție-simbol de cultură a României (și nicio instituție a Ministerului Culturii) să devină spațiul de propagare a unor materiale private, indiferent de conținutul lor, cu atât mai mult a unor materiale care ar putea face propagandă unor interese străine României”, a scris Romașcanu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel