Românul cu ARSURI care a fost transferat în Belgia a MURIT

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Pacientul cu arsuri grave care a fost transferat în Belgia la sfârșitul lunii ianuarie a murit.

Nu a putut fi salvat nici peste hotarele țării. Bărbatul în vârstă de 51 de ani care a suferit o arsură prin electrocutare la finalul lunii ianuarie și care a fost transferat la un spital din Belgia, după ce a fost inițial plimbat prin spitalele din țara noastră, a murit. Totul după ce inițial în țara noastră se pricopsise și cu niște infecții nosocomiale.

"Ministerul Sănătății informează despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocutare pe aproximativ 64% din suprafață corporală și politraumatism prin cădere de la înălțime, potrivit diagnosticului inițial, și care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.", a precizat Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

Bărbatul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași. În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis atunci trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului. Medicul care îl trata pe bărbat în Belgia, Ciprian Isacu, a acuzat că pacientul a ajuns cu rănile neîngrijite, netratate și nespălate. Potrivit lui, bărbatul avea patru bacterii și o ciupercă din spitalele din țară.

VEZI ȘI: Bărbatul a ajuns la Spitalul Floreasca / Pacientul ars de la Iași care trebuia să ajungă în Belgia, întors din drum. Avionul avea defecțiuni tehnice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel