Românii, vizați de o propunere a britanicilor devastatoare pentru imigranți

cameron-euro dc
cameron-euro dc

O importantă organizație de stânga din Marea Britanie îi face o serie de propuneri radicale premierului David Cameron, pentru a înăspri legile referitoare la imigranți. Printre aceste măsuri, care vizează în special românii și bulgarii, se numără și aceea de a nu le mai oferi beneficii imigranților în primii doi ani de ședere în Insulă.

Think-tank-ul de stânga Demos îl va interpela, miercuri, pe prim-ministrul Regatului Unit, pentru a-i cere să ofere mai multe slujbe britanicilor, să reducă numărul imigranților care caută locuri de muncă și să excludă din Marea Britanie cetățenii celor mai sărace țări din Uniunea Europeană, scrie The Times. Demos atrage atenția că structura UE a făcut ca, din 2004 până în prezent, mai mult de un milion jumătate de imigranți să vină în insulă.

Directorul organizației, David Goodhart, scrie că afluxul de persoane i-a tulburat pe cei mai mulți dintre cetățenii britanici. O parte a societății britanice se teme că, odată cu ridicarea restricțiilor de muncă pentru români și bulgari, începând cu ianuarie 2014, cetățenii acestor țări vor imigra masiv în Marea Britanie.

Goodhart crede că Marea Britanie ar trebuie să pactizeze cu țări precum Danemarca, Germania, Olanda sau Suedia pentru a le asigura mai multă protecție muncitorilor originari din aceste țări. ”Prețul pe care îl plătește UE în termeni de impopularitate și lipsă de încredere este prea mare în comparație cu creșterea economică relativ modestă”, mai spune directorul organizației.

Think-thank-ul mai cere ca țărilor cu un PIB mai mic de 75% din media PIB-urilor din statele UE, să nu li se permită accesul pe piața liberă de muncă, pentru a se evita exportul de șomeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel