Românii sunt exploataţi pe şantierele navale din Olanda, potrivit sindicatelor

Românii sunt exploataţi pe şantierele navale din Olanda, a avertizat cea mai mare federaţie sindicală din Regat, FNV, care îi cere premierului Mark Rutte să pună capăt acestei practici care încalcă legislaţia UE, relatează portalul Dutch News.

Românii care lucrează pe mai multe şantiere navale din Olanda sunt plătiţi cu numai un euro ora, faţă de peste 10 euro ora cât încasează un olandez.

Angajatorii reuşesc, însă, să evite legile care prevăd că salariile ar trebui să fie egale pentru toţi cetăţenii europeni.

Astfel, românii sunt angajaţi de o agenţie de recrutare a forţei de muncă din ţara lor natală, care colectează taxele şi contribuţiile sociale pentru ei şi le achită în România. Sumele sunt mult mai mici decât cele cerute în Olanda.

În plus, angajaţii primesc un venit de subzistenţă, care este scutit de taxe şi impozite.

Potrivit sindicatelor olandeze, sudorii şi instalatorii români câştigă între 1.600 şi 2.200 de euro pentru 56 de ore lucrate pe săptămână, cu mult mai puţin decât ar lua un olandez pentru aceeaşi muncă. Acest lucru a făcut ca mulţi angajatori să renunţe la olandezi şi să angajeze oameni din alte ţări.

"Olandezii şi românii sunt colegi, nu concurenţi. Unii români lucrează pe şantiere de şapte sau opt ani şi ar trebui să aibă un loc de muncă adecvat", a subliniat un purtător de cuvânt al FNV, Masja Zwart.

Cel puţin câteva sute de români, de pe cinci şantiere, sunt angajaţi astfel.

Ministerul olandez pentru afaceri sociale verifică aceste acuzaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel