Românii, printre europenii cu cei mai mulţi copii

Irlanda a fost în anul 2018 ţara cu cea mai mare proporţie a gospodăriilor cu copii din Uniunea Europeană (39%), urmată de Cipru, Polonia, Slovacia (toate cu 36%) şi România (35%) arată datele publicate sâmbătă de Eurostat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

În Uniunea Europeană în anul 2018 era aproximativ 223 milioane de gospodării iar o treime din acestea (65 de milioane) erau gospodării în care trăiau copii. În România erau 7,494 milioane gospodării şi 2,594 milioane dintre acestea aveau copii.

Statele membre cu cea mai scăzută pondere a gospodăriilor cu copii sunt Germania şi Finlanda (ambele cu 22%), urmate de Suedia (23%), Austria (25%) şi Bulgaria (26%). La nivelul UE, aproape jumătate din toate gospodăriile cu copii (47% sau 30,6 milioane gospodării) aveau un singur copil, în timp ce 40% dintre gospodăriile cu copii (25,8 milioane) aveau doi copii iar 13% (8,5 milioane gospodării) aveau cel puţin trei copii.

Datele Eurostat mai arată că statele membre cu cea mai scăzută proporţie de familii monoparentale în rândul gospodăriilor cu copii erau Croaţia (6%) şi România (7%), mai puţin de jumătate faţă de media din UE, unde 15% dintre gospodăriile cu copii erau familii monoparentale. La polul opus, Danemarca (29%) şi Estonia (28%) erau statele membre UE cu cea mai mare proporţie a familiilor monoparentale în rândul gospodăriilor cu copii.

Adunarea Generală a ONU a recomandat în 1954 ca de 1 iunie să fie sărbătorită, în fiecare an, Ziua Internaţională a Copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel