Românii din Catalonia descriu imagini de groază. ”Tensiune combinată cu frică”

Proteste Catalonia
Proteste Catalonia

În contextul referendumului de independență a Cataloniei de Spania, în România, prin rețelele sociale, au ajuns imagini de groază cu intervenții în forță ale gărzii și polițiștilor. Sute de oameni au fost răniți. Românii din Catalonia descriu imagini de groază. Cu toate acestea, sunt și români care spun că-n zonele unde stau ei e liniște. 

Iată mesajele postate de români din Catalonia într-un grup de pe rețelele sociale: 

”Daca nu iesim in gramada suntem bine. S-a ajuns deja prea departe cu tot ce se intampla aici, atatia raniti. Suntem in 2017 cu democratie si libera alegere in tot ceea ce vrem sa facem. Violenta este din partea politistilor, nu a populatiei. Ei sunt pusi pe bataie si capete sparte, maini rupte.”

”Nu e lupta noastra”

”E o stare de tensiune combinată cu frică”

”Eu stau in Sabadell iar aici a fost oribil, oameni batuti, maini rupte, capete sparte si altele. Chiar am vazut un video trimis de un compañero de clasa al fiicei mele unde o directoare a unui colegiu explica cum a fost târâtă de catre politie pe scari dupa care i au rupt degetele unul cate unul intentionat.”

”Speram sa se linisteasca si de maine sa se reia programul laboral sa nu se continue violenta sa nu stam cu frica ca ne trimitem copiii la scoala si ne vin batuti acasa. Aici in Sabadell nu a fost liniste.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel