EXCLUSIV  Românii, cauza pentru Brexit. Pippidi, despre frica englezilor

Brexit
Brexit

Alina Mungiu Pippidi a explicat la Interviurile DC News care sunt motivele pentru care Olanda se opune când vine vorba despre România și cum motivul principal al Brexitului au fost chiar românii.

Politologul a declarat că Olanda s-a opus intrării României în spațiul Schenghen pentru că nu a reușit să convingă publicul că nu suntem o țară foarte coruptă. "Ei au un public foarte de dreapta, foarte conservator care consideră că România și Bulgaria sunt cele mai corupte țări, iar guvernul de acolo ține cont de părerea publicului și a presei. Ei nu au ceva cu noi, ci consideră că UE s-a extins prea mult și au un electorat conservator. Sunt planuri să se facă o uniune mai mică de șapte, opt țări", a spus Pippidi. 

Statele UE puteau trăi fără noi 

Alina Mungiu Pippidi explică faptul că extinderea UE către România, Bulgaria sau Croația nu a fost din rațiuni economice. "Statele vechi ale UE puteau să trăiască binișor fără extindere, nu a fost un motiv de piață, ci de securitate. Și nu au explicat acest lucru convingător întregului electorat. Uitați-vă la noi cât de greu este să explice politicienii că DNA-ul o treabă mai serioasă decât pare. Așa s-a întâmplat și cu laburiștii în Anglia, care nu au reușit să le explice alegătorilor că românii și bulgarii nu sunt nenorocirea Angliei și publicul lor i-a scos din UE," a adăugat Pippidi.

Românii, cauza pentru Brexit

Pippidi crede că românii, în principal, și bulgarii, în secundar, sunt cauzele principale pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. "Unul din factorii esențiali care a scos Anglia din UE a fost frica de muncitorii români și bulgari. Acolo politicienii ascultă de opinia publică. Asta nu înțelege PSD, degeaba te duci pe la ambasade să le spui că sunt prost informate, ambasadele ascultă de presă și trebuie să faci ceva în plus, în afară  de a spune că presa e coruptă și vândută și plătită de dușmanii tăi, pentru că publicul de acolo citește presa asta", a mai spus Pippidi. 

Vezi aici discuția cu politologul Alina Mungu Pippidi:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel