Românii care merg în Bulgaria în vacanță, avertizați de Ambasadă: Să respecte regulile de circulaţie!

foto pixabay
foto pixabay

Turiștii români sunt avertizați să respecte regulile de circulație în Bulgaria. 

”ANUNȚ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE DORESC SĂ CĂLĂTOREASCĂ ÎN REPUBLICA BULGARIA – RESPECTAREA REGULILOR DE CIRCULAŢIE!

Recomandăm insistent cetățenilor români care călătoresc pe teritoriul Republicii Bulgaria să respecte regulile de circulaţie prevăzute de legislaţia bulgară.

Respectând aceste reguli, veţi evita accidentele şi vă veţi putea bucura de o vacanță liniştită!

Precizăm că limitele de viteză sunt următoarele:-

50 km/h în localităţi;

- 90 km/h în afara localităţilor;

- 140 km/h pe autostrăzi.

Menţionăm că în Bulgaria nu este permisă folosirea aparatelor anti-radar, utilizarea acestora constituind contravenţie şi fiind sancţionată cu amendă.” a scris Ambasada României în Bulgaria, pe Facebook. 

Mesajul este unul extrem de important pentru românii care, din păcate, gonesc spre destinația de vacanță aleasă. Mai mulți turiști au relatat că și-au primit amenzile de încălcare a regulilor rutiere la ieșirea din Bulgaria. Pentru cei care au avut amenzi din anii trecuți, le-au fost aduse la cunoștință și au fost puși să plătească la intrarea în Bulgaria. 

Atenție trebuie să fie și la locul în care parcați, pentru că riscați să vă fie ridicată mașina. 

Vezi și: TOATE regulile pentru vacanțe în Grecia, Spania, Turcia, Italia și Bulgaria. Informații la zi despre destinațiile preferate de români

Regulile sunt și mai drastice pentru șoferi în Grecia. Pentru o depășire a vitezei pe autostradă cu 30 km/h (150 km/h), primiți amendă și vă este suspendat permisul. Pentru o parcare neregulamentară, rămâneți fără plăcuțe. Dincolo de amenda pe care veți fi nevoiți s-o plătiți, va trebui să mergeți și-n audiență la comandant, care, de cele mai multe ori, nu se lasă înduplecat (din prima) și, în cele mai multe cazuri, nu restituie nici permisul, nici plăcuțele. Dacă se întâmplă să vă fie suspendat permisul în Grecia, primiți o dovadă de circulație valabilă 24 de ore, adică atât aveți timp la dispoziție pentru a reveni la domiciliu. După ce se ridică suspendarea, permisul vă va fi trimis la Poliția din țară, de unde veți primi o înștiințare pentru a merge să-l ridicați. 

Vezi și: Reguli de circulaţie pe care trebuie să le ştii în Grecia. Poţi rămâne fără permis, dar şi fără numere

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel