România trece la ORA DE IARNĂ. Când trebuie să dăm ceasurile înapoi

România se pregătește să treacă la ora de iarnă.  Astfel, în ultima duminică din octombrie, trebuie să ne dăm ceasurile în urmă  cu o oră.

Trecerea la ora de iarna 2015 se face în noaptea dintre 24 octombrie și 25 octombrie 2015 (ultima duminica din luna octombrie), schimbarea orei facandu-se astfel încat ora 4:00 a diminetii de 25 octombrie 2015 devine ora 3:00.

Practic ziua de 25 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului 2015.

Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 26 octombrie.

[citeste si]

În  fiecare primavara, în ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, România trece  la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile.

România a instaurat acest sistem în 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel