România sub CANICULĂ. Prognoza meteo pentru trei zile de foc

canicula
canicula

Marți este prima zi de caniculă a acestei veri. Meteorologii au avertizat că marți, miercuri și joi vor fi trei zile de foc cu temperaturi de peste 35 de grade la umbră. 

ANM a emis o alertă meteo de caniculă pentru toată țara valabilă pentru zilele marți, miercuri și joi. Sunt prognozate temperaturi ce vor depăși 35-36 de grade Celsius, la umbră. Potrivit meteorologilor, la aceste valori de 35 de grade Celsius, putem adăuga cel puţin încă 10 grade Celsius pentru a şti care este, în realitate, temperatura la nivelul asfaltului, în mijlocul oraşelor aglomerate şi cu multe clădiri înalte.

PROGNOZA METEO: Marţi

Caniculă în estul şi sud-estul ţării, iar câteva averse sunt aşteptate în regiunile nordice şi la munte. Maximele vor fi între 29 şi 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 al disconfortului termic în Câmpia de Vest și Câmpia Română. Temperaturile minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni.

PROGNOZA METEO: Miercuri

Caniculă la câmpie şi podiş, în timp ce câteva ploi sunt progonozate după-amiază şi seara la munte, iar noaptea şi în nord-vestul teritoriului. Maximele vor fi între 31 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic în Câmpia de Vest, Câmpia Română, cea mai mare parte a Dobrogei şi local în celelalte regiuni. Temperaturile minime se vor situa între 13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 24 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

PROGNOZA METEO: Joi

Caniculă în zonele de câmpie şi de podiş îndeosebi din sudul, estul şi centrul ţării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 31 şi 37 de grade, iar local indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 al disconfortului termic. Începând din a doua parte a zilei în Banat, Crişana, Maramureş şi în nord-vestul Transilvaniei, se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice şi averse ce pot avea şi caracter torenţial şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 25 de grade pe litoral.

În București, marți este prima zi cu vreme caniculară. Vor fi 35 de grade și se va resimți disconfort termic. Aceeași situație va fi și miercuri, când se vor adăuga încă două grade la temperatura prognozată pentru marți. Prin urmare, miercuri, la umbră, vor fi 37 de grade. Joi, temperatura va fi de 36 de grade Celsius. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel