''România se pregătește de un război cu Rusia, iar autoritățile fac asta în secret"

În ultimele săptămâni auzim tot mai des cuvântul "război". Românii au început să se teamă de orice ar însemna un conflict armat, chiar dacă la mijloc ar fi patriotismul.

Vitalie Cojocari, de la Pro TV, a scris un material în care vorbește despre un eventual război cu rușii.

"Comentariile curg cu nemiluita la fiecare știre nouă despre marea recrutare. Oamenii cred că România se pregătește de un război cu Rusia, iar autoritățile fac asta în secret și nu vor să spună nimic, nu de alta, dar puțină lume ar avea chef să meargă la război... mai ales cu rușii. Cele mai des întâlnite comentarii de pe forumuri încep cu trimiterea la origini ale politicienilor și se termină cu o încurajare: de a recruta în primul rând rudele acestor politicieni. Pentru mine treaba este evidentă: sunt niște zvonuri aiurea, iar un război între Rusia și România este imposibil!", a scris Vitalie Cojocari pe Inprofunzime.

VEZI ȘI: Românii, chemați la instruire militară. Autoritățile evită să vorbească despre război


Acesta a vorbit și despre patriotism și despre cotele extrem de mici pe care le-a atins în rândul românilor. "Una peste alta sunt uimit de patriotismul generației mele. Pe forumuri, românii spun că sunt dispuși să învețe rusa în caz că ar fi cotropiți. Foarte, foarte puțini au chef de o scărmăneală cu rușii. Unii se jură că fug cât îi țin picioarele dacă li se pune o armă în mâini. Așadar, patriotismul a atins cote impresionant... de mici. Apropo de mici: micii de pe grătar sunt singurii inamici pe care i-ar ataca bărbații din România", a adăugat Vitalie Cojocari.

VEZI ȘI: "Nimeni nu mă poate obliga să merg la RĂZBOI"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel