România, plan de ţară. CURS, sondajul care trebuie să le dea de gândit politicienilor

Sondaj
Sondaj

Un sondaj realizat de către CURS la comanda Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României arată care sunt, în opinia cetăţenilor, priorităţile României pe termen lung. 

În urma unui sondaj realizat de CURS la comanda Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României (CNMR), românii au declarat în proporţie de 60% că România are nevoie de un Plan de Țară pe termen lung. În timp ce 26% dintre respondenţi au declarat că nu ştiu sau nu răspund la această întrebare, doar 14% dintre români s-au declarat împotriva elaborării unei strategii de dezvoltare pe termen lung.

În ceea ce privește principalele priorități ale strategiei de dezvoltare pe termen lung, 25% dintre români consideră că aceasta ar trebui să se axeze în primul rând pe economie, investiții și industie, 12% dintre români consideră infrastructura drept o prioritate, în timp ce 5% dintre români consideră că sistemul sanitar, învățământul și crearea de locuri de muncă ar trebui să reprezinte prioritățile României pe termen lung. În schimb, 4% dintre români consideră că nivelul scăzut de trai și corupția sunt elemente cărora trebuie să li se acorde prioritate iar 3% dintre respondenți consideră că prioritare pentru țara noastră sunt agricultura și stoparea plecării tinerilor din țară.

Cercetarea sociologică comandată de CNMR arată mai multe lucruri: în primul rând susținerea foarte largă a cetățenilor pentru predictibilitate în viața lor și nevoia unui Plan de Țară pe termen lung. Înțelepciunea poporului român iese în astfel de momente la iveală și ne arată tuturor celor care avem un cuvânt de spus că s-au săturat de schimbări și de modificarea priorităților mult prea des. De asemenea înțelegerea dezvoltării economice și a infrastructurii ca prime priorități pentru România în acest Plan de Țară arată că înțeleg imposibilitatea dezvoltării educației sau sănătății fără o economie și o infrastructură moderne și puternice. Este un rezultat care ar trebui să dea de gândit tuturor liderilor guvernamentali și neguvernamentali, să lase bătăliile deoparte și să găsească puterea unui minim consens pe teme esențiale care să nu fie subiect de dispută!" a declarat Președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

Vezi şi: Candidaturi şoc la europarlamentare. Guşă: Amenințare directă...

Protest la Simularea Evaluării Naţionale 2019. Elevii, îndemnaţi să...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel