România participă la Conferinţa Directorilor Agenţiilor de Plăţi din UE, organizată la Helsinki

România va fi reprezentată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) la cea de-a 46-a Conferinţă a Directorilor Agenţiilor de Plăţi din Uniunea Europeană (UE), ce are loc la Helsinki, a anunţat, miercuri, instituţia.

"Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 13.11.2019, directorul general, Adrian Pintea, participă la Helsinki la cea de-a 46-a Conferinţă a Directorilor Agenţiilor de Plăţi din Uniunea Europeană (UE), în contextul preşedinţiei Finlandei la Consiliul Uniunii Europene. Eveniment organizat bianual în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene, conferinţa se bucură de o largă participare europeană, prin reprezentanţi atât ai agenţiilor de plăţi similare din toate statele membre şi statele candidate, cât şi ai unor instituţii europene de prestigiu (Comisia Europeană, Curtea Europeană de Conturi). Astfel, conferinţa este platforma ideală pentru ca agenţiile de plăţi ale UE să împărtăşească experienţe şi bune practici, pentru a discuta provocări comune şi a găsi soluţii comune, precum şi pentru a prezenta propuneri pentru îmbunătăţirea proceselor şi a rezultatelor în punerea în aplicare a Politicii Agricole Comune (PAC)", se menţionează într-un comunicat al APIA, transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, conferinţa de la Helsinki urmăreşte să abordeze perspectivele şi provocările subsumate procesului de tranziţie de la actuala la noua Politică Agricolă Comună după 2020 şi va beneficia de prezentări, dezbateri şi contribuţii din partea tuturor actorilor implicaţi.

În cadrul evenimentului, directorul general al APIA a prezentat raportul şi concluziile celei de-a 45-a Conferinţe a Directorilor Agenţiilor de Plăţi organizată la Bucureşti, în perioada 15-17 mai 2019, în contextul deţinerii de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel