Alegerile europarlamentare, importanță majoră. Chirieac: Se ridică a doua forță politică a țării

Unul dintre subiectele zilei discutate la Bruxelles este dacă Brexitul se va face înainte de alegerile europarlamentare cu sau fără acord. În cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană înaintea scrutinului din 26 mai, România ar avea 33 de mandate în cadrul Parlamentului European, în loc de 32. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul.

Nu are absolut nicio importanță dacă sunt 32 sau 33 de mandate pentru România. Partidele se vor bate pe procente. În funcție de procent se validează politica de doi ani și jumătate a PSD și se merge în pas alergător către prezidențiale sau se validează politica absurdă a unora din Opoziție, cu cătușele pe masă. Aceasta este singura întrecere. Din această cauză, alegerile europarlamentare, care atunci când se desfășurau fără legătură cu alegerile prezidențiale sau parlamentare nu interesau pe nimeni, anul acesta au o importanță majoră. Că sunt 32, 33, 53 sau 13 este totuna, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri de la România TV.

E important dacă un om reușește să ajungă acolo, a adăugat prezentatorul jurnalului.

'Este important procentul, nu numărul de mandate pentru România'

Bogdan Chirieac a continuat: Mai vreți pe cineva să voteze împotriva României? Cum s-a întâmplat rezoluția de anul trecut votată de unii parlamentari PNL? PSD a trimis acolo o mulțime de parlamentari care apoi s-au dus în alte partide. Este important procentul pe care îl obținem. Dacă la 40%, PSD obține 15 sau 10 mandate este totuna. În România se va știi că PSD este validat cu politica de doi ani și jumătate. Dacă USR câștigă, chiar nu are importanță câte mandate are în Parlamentul European. Important este că se ridică a doua forță politică a țării cu candidat la președinție cu mari șanse.

Vezi și: Iohannis, as din mâneca prezidențială. Țapardel a răbufnit: Egoist și oportunist! Calcă în picioare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel