Iohannis, as din mâneca prezidențială. Țapardel a răbufnit: Egoist și oportunist! Calcă în picioare...

Klaus Iohannis - Ludovic Orban
Klaus Iohannis - Ludovic Orban

Europarlamentarul Claudia Țapardel a reacționat la adresa președintelui Klaus Iohannis, pe care-l acuză că, prin acțiunile sale, calcă Constituția în picioare. 

Preşedintele Klaus Iohannis foloseşte ca pretext referendumul pe tema justiţiei pentru a intra în campania electorală cu scopul de a sprijini PNL la alegerile pentru Parlamentul European, este de părere Claudia Țapardel. 

Țapardel spune că Iohannis va face băi de mulțime pentru PNL

”Devine tot mai clar scenariul anticonstituţional la care se lucrează în prezent: președintele Iohannis va merge în teritoriu, la foarte multe dintre mitingurile PNL, va urca pe scenă, va face băi de mulţime și va ține discursuri legate de importanța alegerilor europarlamentare, dar mai presus de orice despre tema referendumului pe Justiție, pe care intenționează să-l convoace în aceeași zi cu alegerile. Este încă o dovadă clară că actualul preşedinte al României, chiar pe ultima sută a mandatului său, calcă în picioare Constituţia”, a declarat social-democratul Claudia Ţapardel.

”As din mâneca prezidențială”

Europarlamentarul PSD afirmă că președintele Iohannis e ”un politician oportunist și egoist”. 

”Totul este foarte bine pus la punct, în speranţa că implicarea lui Iohannis în campania pentru referendum în paralel cu europarlamentarele va spori şansele PNL. Nimic mai fals. Românii nu se vor lăsa păcăliţi de asemenea strategii şi îi vor sancţiona la vot atât pe Klaus Iohannis, cât şi partidele din opoziţie. Nimeni şi nimic nu va reuşi să şteargă imaginea unui preşedinte, Klaus Iohannis, care i-a dezbinat pe români şi a făcut tot ce a putut, constituţional, dar mai ales neconstituţional, pentru a pune beţe-n roate dezvoltării acestei ţări. Referendumul pe teme de justiţie în acelaşi timp cu europarlamentarele este ultimul as din mâneca prezidenţială, dar nu va avea efectul dorit. Românii au înţeles că se doreşte o manipulare prin care să crească numărul de participanţi la vot, iar intenţia preşedintelui Iohannis de a induce populaţia în eroare prin această iniţiativă este de-a dreptul revoltătoare”, susţine Claudia Ţapadel.

”Stare de conflict și dezbinare, bulversează”

„Înţelegem că actualul şef al statului nu respectă deciziile Curţii Constituţionale, lucru dovedit de acţiunile sale în timpul mandatului, dar este mult prea mult să nu permită ca alegerile pentru Parlamentul European să se desfăşoare într-un climat de linişte. Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să înţeleagă că nu poate da foc la ţară ori de câte ori are un interes electoral de moment. Românii vor veni la urne pe 26 mai pentru a vota reprezentanţii în cea mai democratică instituţie a Uniunii Europene. A veni cu un referendum pe o altă temă în aceeaşi zi cu europarlamentarele nu va face decât să bulverseze şi să creeze o stare de conflict şi de dezbinare în societate. Singurul care mai poate opri să nu se ajungă la toate astea este chiar Klaus Iohannis, care, din păcate, este hotărât să facă jocurile meschine ale forţelor politice care îl susţin", a conchis europarlamentarul social-democrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel