Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră!

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis urmează să facă declarații în scurt timp. 

Declarațiile vor fi făcute la ora 10:15, la sosirea la Consiliul European. 

Vor fi transmise LIVE. 

Video poate fi urmărit AICI

Klaus Iohannis declară: 

DESPRE BREXIT

Eu cred că avem o șansă reală să obținem o ieșire ordonată a Marii Britanii. Oricum ar fi, cetățenii români sunt prima preocupare pe care o avem. Sigur, în varianta încheierii acordului, drepturile lor sunt foarte, foarte bine asigurate, dar noi am purtat multe discuții și-n bilateral, chiar eu am discutat, în repetate rânduri, cu doamna prim-ministru May, pentru a avea siguranța că și în cazul unui nou deal, ajungem, în bilateral la o înțelegere foarte bună pentru cetățenii noștri și, de partea cealaltă, pentru cetățenii britanici. În această chestiune stăm bine. Sigur, varianta cea mai bună e încheierea unui acord. 

Aseară, destul de târziu, am ajuns la o înțelegere comună, care, după cum știți, are două variante, în cazul în care în Marea Britanie se acceptă acordul. 

Se prelungește pentru a le da posibilitatea să-și finalizeze legislația. În cazul în care nu se votează, termenul de prelungire e doar 12 aprilie. O înțelegere acceptată imediat de parte britanică și credem că este o înțelegere care ne dă o siguranță și nouă, UE 27, că lucrurile merg mai departe, dar care dau o șansă reală și Marii Britanii să se hotărască ce dorește în definitiv. 

SUSPENDAREA FIDESZ

A fost o înțelegere între conducerea PPE și conducerea Fidesz pentru a suspenda Fideszul din PPE, o decizie care arată că PPE nu e de acord cu foarte multe din abordările Fideszului, acest lucru e evident și, în prag de campanie electorală, este important să existe această clarificare în Europa, că PPE e cel mai mare grup de partide, cu cei mai mulți reprezentanți, și nu tolerează orice abordare, nici măcar de la propriii membri. Cred că este o abordare de tip fair și dă șansa și Fidesz să revină în matca PPE. 

DESPRE REFERENDUM 

Despre referendum vorbim când ajungem acasă. 

DESPRE REPUBLICA MOLDOVA și declarațiile sale cu privire la ”cele două popoare”

Am spus că suntem națiuni diferite nu popoare diferite. Sunt sigur că am folosit termenul națiuni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel