România, în TOP privind viteza de conectare la Internet. Bucureştiul, pe primul loc în Europa

Viteza la Internet în România revine în atenție, aceasta depășind  cu mult state dezvoltate precum SUA sau țări din Europa de Vest.

Viteza la Internet în România s-a ridicat în ultimul trimestru la 58,7 Mbps, în scădere cu circa 7% față de valoarea înregistrată în trimestrul precedent, dar cu o o evoluție de 29% de la un an la altul.

Viteza maximă atinsă pe teritoriul SUA a plasat țara pe locul 17 în top, însă nu este o poziție deloc rușinoasă, având în vedere numărul de utilizatori activi din această țară este unul uriaș, comparativ cu țările din top 10.

Prima poziție este ocupată de către Hong Kong, cu o viteză de 84,6 Mbps, urmat de Singapore cu 83 Mbps, Coreea de Sud (74,2 Mbps), Japonia, Israel, România, Uruguay, Letonia, Taiwan și Luxembourg. Interesant este faptul că primele cinci poziții în acest top sunt ocupate de către țări din Asia, dar observam și o clasare interesantă a Uruguay, stat care a reușit performanța de a-și îmbunătăți serviciile de Internet și de a crește viteza cu 334% de la un an la altul, scrie wall-street.

Citește și: București, Internet GRATUIT în tramvai

Bucureştiul ocupă locul întâi într-un clasament al capitalelor europene după viteza medie a conexiunii la internet, depăşind oraşe ca Paris, Londra sau Berlin, arată un studiu al furnizorul britanic de servicii de broadband Hyperoptic, citat de ISPreview.

Bucureștenii beneficiază de o viteză medie de download de 81,18 Mbps, se arată în clasamentul Hyperoptic, care include 33 de capitale europene. Cifrele se referă atât la internetul utilizat de companii, cât şi de gospodării.

Parisul, cu o viteză medie de 78,15 Mbps, se situează pe locul al doilea, urmat de Vilnius (Lituania) cu 60,14 Mbps, Stockholm (Suedia) cu 58,37 Mbps şi Berna (Elveţia) cu 51,19 Mbps.

Cu o viteză medie de 26,29 Mbps, Londra ocupă locul 26 în clasament, în urma Berlinului (26,51 Mbps), Varşoviei (26,68 Mbps) şi Bruxelles-ului (28,51 Mbps).(Sursa: B1.ro)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel