România- Franța. Birchall, discuții despre un proiect important

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întâlnire cu ambasadorul Republicii Franceze la București, François Saint-Paul, în cadrul căreia cei doi oficiali au dezbătut teme de actualitate de pe agenda europeană.

Un punct special pe agenda întrevederii l-au constituit discuțiile legate de posibilitatea dezvoltării colaborării între România și Franța în cadrul pregătirii Președinției române a Consiliului UE.

“Președinția română a Consiliului Uniunii Europene este unul dintre cele mai importante proiecte de țară din istoria noastră recentă și în mod cert oferă numeroase oportunități pentru țara noastră, în ciuda contextului plin de provocări la nivel european în care se va desfășura, oportunități pe care cu siguranță le vom folosi în interesul românilor și al României. Avem un plan de acțiune pentru pregătirea președinției, atât din punct de vedere logistic, cât și în ce privește coordonarea cu state membre partenere, tocmai pentru că preluarea președinției de către țara noastră va avea loc într-un moment crucial pentru Uniunea Europeană, cu o agendă complexă, care va cuprinde dosare importante, precum Brexit, Cadrul Financiar Multianual post-2020 sau organizarea de alegeri pentru Parlamentul European.

Am transmis, în cadrul întrevederii, obiectivul nostru de a acționa, în cadrul Președinției române a Consiliului UE, ca un honest broker, susținând, ca abordare generală, o Uniune axată pe rezultate, solidaritate, coeziune, o Uniune mai deschisă, mai incluzivă și mai aproape de cetățenii săi, care să continue să funcționeze în baza valorilor și principiilor sale fundamentale. Acesta este spiritul în care ne pregătim și ne angajăm să îndeplinim mandatul de Președinție a Consiliului UE”, a declarat Ana Birchall, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel