România este pe locul I, în Europa, la decesele din accidentele rutiere

Un raport european arată situația dramatică care se înregistrează pe drumurile din România. Avem cel mai mare număr de decese din accidente rutiere din Europa. Asta plasează țara noastră pe lista cu cele mai nesigure drumuri.

Un raport realizat de Comisia Europeană a constatat că România a avut cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale UE, arată The Sun

La polul opus fiind Marea Britanie.  Confom raportului România a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 de persoane. Bulgaria și Letonia au fost următoarele regiuni cele mai riscante pentru condus cu 88 și 78 de decese din accidente rutiere la un milion de persoane. Croația (77), Polonia (76) și Ungaria (64) au înregistrat și ele rate mari de deces.

Cele mai sigure drumuri

Dar studiul a constatat că Marea Britanie a avut cele mai puține decese din orice stat membru al UE, cu 28 de decese la un milion de oameni. Danemarca și Irlanda au fost următoarele țări cele mai sigure pentru ca șoferii să ajungă la volan, cu doar 30 și 31 de decese la un milion de persoane.

Mai mult de 25.000 de decese au fost înregistrate pe drumurile UE anul trecut, cu o scădere cu un procent față de anul trecut.

Cifrele vin după un anunț că toate mașinile noi din UE vor fi echipate cu un dispozitiv care să împiedice conducerea vehiculelor peste limita de viteză până în 2022.

Vezi și: Brexit: Theresa May, plan. Ce le va spune liderilor UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel