Brexit: Theresa May, plan. Ce le va spune liderilor UE

Brexit
Brexit

Premierul britanic Theresa May le va spune liderilor UE că solicită o amânare pentru a continua discuţiile cu principala formaţiune de opoziţie, Partidul Laburist, pentru a obţine aprobarea în parlament a acordului ei de Brexit, a declarat marţi purtătorul ei de cuvânt, citat de Reuters.

Theresa May urmează să se întâlnească marţi cu cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron, în cadrul unei ofensive înainte de summitul UE în cadrul căruia va afla dacă liderii europeni sunt dispuşi să consimtă la o nouă amânare a Brexitului.

„Ea a menţionat în scrisoarea către UE faptul că desfăşoară discuţii transpartinice cu liderul opoziţiei pentru a încerca să identifice o cale prin care să asigure o majoritate stabilă în parlament. Aceste negocieri sunt în curs de desfăşurare (...) Vor avea loc noi discuţii astăzi', le-a declarat reporterilor un purtător de cuvânt.

„Prim-ministrul va putea să facă trimitere la acele discuţii, va putea de asemenea să vorbească despre faptul că este în continuare sigură că există o majoritate în parlament în favoarea părăsirii UE de către Marea Britanie în baza unui acord', a adăugat el, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel