România este chinuită de corupție și nu trebuie primită în zona euro, susține un parlamentar britanic

nigelfarage
nigelfarage

Liderul partidului eurosceptic UKIP,Liderul UKIP și-a început discursul cu afirmația că aderarea la zona euro este complet incompatibilă cu statul de națiune democratică, dând exemplul Italiei. Farage a declarat apoi că în Parlamentul European există o negare completă despre criza din zona euro. „Domnilor, zona euro a fost un dezastru economic complet”, a spus Farage, adăugând că proiectul zonei euro s-ar putea prăbuși.

„Aș sublinia că, de asemenea, sunteți în negare și în ceea ce privește situația României și Bulgariei. Aceste două țări sunt chinuite de corupție și crimă organizată. Acestor două țări nu ar fi trebuit să li se permită de la bun început aderarea la Uniunea Europeană”, a declarat parlamentarul britanic. Euroscepticul a mai spus că afluxul masiv de cetățeni din România și Bulgaria provoacă mari probleme sociale. „Nu trebuie să existe o uniune politică cu România și Bulgaria”, a conchis Farage.

După discursul lui Farage, Ivaylo Kalfin, fostul ministru de externe bulgar și actual europarlamentar, a cerut dreptul la replică. Kalfin a spus că declarațiile lui Farage nu se bazează pe cifre. „Lăsați-mă să vă dau niște cifre. La fiecare 2.000 de cetățeni britanici este un bulgar. Într-un oraș cu 100.000 de britanici sunt 50 de bulgari. Numiți asta presiune. Din 600 de șomeri britanici, unul e bulgar. Numiți asta presiune. Studenții români și bulgari cheltuiesc 30 de milioane de lire pe an ca taxe pentru studii și intreținere. Numiți asta presiune. Mă tem că politica dumneavoastră internă n-are nicio legătură cu realitatea și veți resimți acest lucru la următoarele alegeri”, a declarat europarlamentarul bulgar.

Farage nu a întârziat să răspundă, însă cu atac direct asupra națiunii române, văzută ca virus al infracțiunii din Marea Britanie. „Sunt 68.000 de români care trăiesc în Marea Britanie. În decursul ultimilor cinci ani, doar într-o singură zonă, cea metropolitană, au fost, credeți sau nu, 27.000 de români arestați. Peste 90% din fraudele bancare din Londra sunt comise de bandele criminale românești. Și astea-s doar cifrele poliției metropolitane. N-am primit cifrele din restul țării. Și dacă, odata cu imigrația primim și oameni buni din alte țări, primim și infractori. România și Bulgaria sunt chinuite de corupție, așa cum am mai spus, și nu vă vrem în țara noastră”, a spus Farage.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel