România, sub semnul crizei. Iohannis, schimbare de atitudine. Elena Cristian: Rezultatele vor fi dezastruoase

Foto: presidency.ro
Foto: presidency.ro

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a vorbit în această seară despre jocurile politice și cum afectează ele economia României. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, s-a aflat joi seara în direct în studioul România TV unde a vorbit despre o schimbare de atitudine a președintelui Klaus Iohannis, atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă ar vedea ca PSD-ul să susțină Guvernul PNL ”din umbră”.

”Pentru că și-ar dori asta, pentru că altă variantă nu există în acest moment și pentru că, din informațiile pe care le avem noi pe surse, jurnaliști fiind, PNL nu-și mai dorește să guverneze cu USR. De altfel s-au și spus vorbe grele, condițiile probabil sunt mult mai dure de o parte și de alta, iar PNL și-ar dori un Guvern minoritar susținut din umbră de alte partide care pot face asta, din Parlament, însă eu sper din tot sufletul că PSD nu va face asta. Sper că nu se va repeta scenariul susținerii unui Guvern minoritar pe motive de pandemie, de criză, de situație economică grea, de dezastru, de apocalipsă. Sper ca lucrurile să nu se mai repete. De ce spun asta, pentru că ar fi un compromis care nu ar rezolva, nu că mă interesează pe mine ce face PSD-ul, e treaba PSD câte procente pierde și ce face mai departe, dar situația în acest moment nu e foarte simplă, nici din punct de vedere economic, nici din punct de vedere guvernamental, din punct de vedere al deciziilor”, a declarat Elena Cristian. 

Impact major pentru economia din România

În cadrul intervenției televizate, Elena Cristian a vorbit și despre impactul crizei politice asupra economiei din țara noastră. 

”Dacă lucrurile vor merge așa o perioadă de timp și vom lăsa așa, hai să trecem iarna și să vedem ce se întâmplă în primăvară, să vedem cum va fi gestionată pandemia, atunci s-ar putea ca economia României să-și revină infinit mai greu decât și-ar reveni în condiții de decizie rapidă. Să ne uităm la viteza de reacție din Europa, ce s-a întâmplat și hai să îi luăm la întrebări pe guvernanții noștri, ce au de gând să facă la jumătatea lunii octombrie. Nu au nicio viziune pe termen lung, viziunea este doar pe termen scurt și neimplementată, iar rezultatele vor fi dezastruoase. Nu spun doar așa, ci spun pe cifre, spun pe date luate de la Banca Națională, ați văzut ce s-a întâmplat cu creșterea dobânzii de politică monetară, tot o decizie luată pentru a stopa inflația, dar care va avea efecte destul de drastice pentru românii cu credite. Deci sunt lucruri care trebuie luate pas cu pas, cum spune președintele, ceea ce nu se întâmplă în acest moment. În acest moment, nu există niciun fel de viziune, iar eu cred că alegeri anticipate nu pot fi acum, așa că cel mai bine ar fi să se așeze la masă, să găsească o soluție de compromis până când aceste alegeri anticipate vor fi posibile, dar cum sunt în pixul președintelui, îmi e greu să cred că va lua vreodată decizia declanșării alegerilor anticipate”, a declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel