EXCLUSIV  România, fonduri europene. Răzvan Popa: Nu ni se permite

Mihai Ciobanu / 02 feb 2019 / 15:04 Salveaza PDF Comentarii
Fonduri europene
Fonduri europene

Europarlamentarul Răzvan Popa a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a comentat, printre altele, şi asupra gradului redus de accesare a fondurilor europene de către România. 

Răzvan Popa a atras atenţia asupra faptului că, deşi România are întârzieri în accesarea de fonduri europene, iar mare parte dintre probleme sunt cauzate de procedurile greoaie de obţinere a acestora, ţării noastre nu-i este permis să simplifice lucrurile. 

"Ne plângem că nu cheltuim fondurile europene, suntem arătaţi cu degetul  - în ultima perioadă nejustificat – pentru că nu folosim aceşti bani, dar în acelaşi timp nu ni se permite schimbarea şi simplificarea legislaţiei. (...) În momentul de faţă ne aflăm în media europeană în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene.

A durat foarte mult acreditarea, în România. Şi revin la Guvernul ‘său’ (n.r. – Guvernul Cioloş) care şi-a încheiat mandatul lăsând neacreditate toate aceste organisme. Noi a trebuit să reacredităm toate aceste unităţi de implementare. Dacă ceilalţi îşi făceau treaba la momentul potrivit nu mai aveam, acum, aceste întârzieri. Dar iată că le-am depăşit. Media europeană este undeva la 28%, cam pe acolo este, iar noi avem 26-27%. Sunt state care s-au descurcat, categoric, mult mai bine, pentru că au avut lucrurile bine setate din timp – iar aici mă refer la consensul politic", a declarat Răzvan Popa.

Urmăreşte, aici, declaraţiile făcute de către Răzvan Popa: 

Vezi şi: Premieră în România. Lazăr: Toată lumea a rămas şocată

Norica Nicolai, internată, de urgență, în spital

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24