Români morți într-un incendiu în Barcelona / Video

Peter Brook
Peter Brook

Un incendiu a izbucnit, marți dimineață, la o bancă abandonată din Barcelona, acolo unde trăiau două familii de români.

VIDEO

Pompierii au stins incendiul după ce au mai salvat alte persoane, care sunt tratate pentru inhalare de fum, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Barcelona, scrie La Vanguardia.

Incendiul a fost raportat autorităților la ora 6 dimineața, la etajul unde era biroul abandonat al unei bănci.

Un autocar înmatriculat în România a luat foc în Bulgaria, luni seară

Un autocar din România a luat foc în Bulgaria. Un autocar a ars în întregime în Bulgaria, lângă Gurkovo, anunță presa din țara vecină. Nova.bg scrie că este vorba despre un autocar înmatriculat în România, care a luat foc între Gurkovo și Pchelinovo, la Pasul Republicii.

Se pare că nu a fost nimeni rănit, din primele informații, conform sursei citate. Doar șoferul era în autocar, reușind să iasă înainte ca flăcările să cuprindă întregul autocar. Echipaje de pompieri au fost trimise la fața locului, imediat după ce a fost semnalat incendiul, la ora 18:40, iar circulația în zonă a fost temporar închisă. Vezi video aici!

Spania, una dintre campioanele vaccinării anti-Covid 19

Spania, care înregistrează una dintre cele mai mari rate de vaccinare din marile ţări europene, este scutită de creşterea numărului de infectări pe acest continent, dar nu este complet protejată de riscul unei recrudescenţe a pandemiei, au avertizat mai mulţi experţi în epidemiologie, informează joi AFP. 

Traumatizată de primul val al pandemiei din primăvara anului 2020, Spania înregistrează una dintre cele mai scăzute rate de infectare din Europa, raportând doar 63 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile.

Spania, situație diferită față de Germania

Această rată este de două ori mai mare în Italia, de circa şase ori mai mare în Germania - ţară care a înregistrat joi un nou record de infectări, cu peste 50.000 de cazuri în 24 de ore - şi de 12 ori mai mare în Marea Britanie, potrivit unui bilanţ întocmit de jurnaliştii de la AFP pe baza datelor oficiale.

Situaţia epidemiologică din Spania este 'pozitivă', a declarat miercuri în Parlamentul de la Madrid prim-ministrul Pedro Sanchez, care a spus că are 'mai mult decât un motiv de satisfacţie ţinând cont de ceea ce se întâmplă în ţările din jur'.

În Spania, unde populaţia a fost mult mai puţin reticentă faţă de vaccinare decât în alte părţi ale Europei, 79% dintre locuitori sunt deja vaccinaţi cu schemă completă, comparativ cu Marea Britanie şi Germania, unde acest procent este de 67%.

Vezi știrea inițială aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel