Româncele, în topul tinerelor fără studii și muncă

t sub 24
t sub 24

Numărul româncelor cu mai puțin de 24 de ani care nu studiază și nu lucrează a crescut de la începutul lui 2013, susține un studiu NEET.

Numărul de persoane de sex feminim care nu urmează o formă de învățământ sau nu au un loc de muncă a crescut în primele trei luni ale acestui an, potrivit unui studiu NEET (Not in Education, Employment or Training).

Potrivit studiului axat pe tinerele sub 24 de ani, anul 2013 a adus cu 28.000 mai multe femei în NEET, comparativ cu sfârșitul anului 2012.

Realizatorii studiului au susținut că scăderea numărului de tinere active este cauzată de diverse reforme, cel puțin cele din Marea Britanie. Unele dintre acestea au ca scop încurajarea mamelor singure, ale căror copii au peste cinci ani, de a se angaja și a primi alocație de șomaj, pe lângă salariu, ceea ce înseamnă că sunt considerate șomere.

Într-un raport al ONU publicat în luna aprilie, România, Italia, Spania și Irlanda au înregistrat cel mai mare număr de tineri care nu au loc de muncă sau nu fac parte dintr-un sistem de învățământ, relatează Daily Mail.

Biroul Național de Statistică al ONU susține că sunt peste un milion de tinere NEET, la momentul aprilie. Totodată, a menționat că puțin peste jumătate din toți tinerii NEET caută de lucru și se oferă disponibili pentru muncă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel