EXCLUSIV  Româncele au reacționat după piesa Erikăi Isac: „Sunt cele mai puternice” / „O femeie gândește altfel despre o altă femeie” / reportaj video DC News

„Femei în Parlament”, noua piesă a Erikăi Isac, militează pentru un număr mai mare de femei care ar trebui să intre în politică.

Noua melodie a Erikăi Isac - Femei în Parlament -  a generat un nou val de opinii în România. Tema principală a melodiei este dată de lipsa de reprezentativitate a femeilor în politică.

Acesta este motivul pentru care jurnalista DC News, Dana Mihai, s-a plimbat pe străzile Bucureștiului intervievând mai multe persoane în legătură cu necesitatea unui număr mai mare de femei în Parlament, dar și în alte instituții.

„Crezi că România are nevoie de femei în Parlament?”, a fost întrebarea jurnalistei, la care mai multe femei au răspuns:

„Da, cu siguranță este nevoie și de reprezentare feminină în Parlament pentru că o femeie gândește altfel despre o altă femeie. Unui bărbat îi este greu să gândească ce ar trebui să facă sau să nu facă o femeie, sau care legi sunt potrivite pentru femei. Deci da.”, a spus o tânără.

„În opinia mea, da. Deși țin mai mult să-și facă treaba lumea în general pentru că politicienii... nu poți spune întotdeauna că sunt niște oameni superbi, drepți și cu coloană vertebrală. Sunt de acord că nu avem neapărat drepturi egale pentru a intra în Parlament, ca femei. Femeile nu sunt neapărat luate în serios, mai ales dacă au o personalitate mai puternică sau sunt mai argumentative. Suntem văzute drept niște fire emoționale și crizate, chiar dacă nu este așa.”, a mai adăugat o altă femeie.

„Da. Pentru că femeile sunt cele mai puternice, mai puternice decât bărbații.”, a mai precizat și altcineva.

„Cred că avem nevoie de mai multe femei în Parlament. Mi se pare că au idei mai multe și mai bune decât bărbați. Și oricum sunt mult mai mulți bărbați decât femei. ”, a încheiat o doamnă.

Unde mai avem nevoie de femei în România?

„Peste tot. Dar cred că în politică este mult mai important pentru că până acum nu am fost bine reprezentate. Cumva, în sistemul educațional, medical sunt multe femei foarte capabile, dar în politică încă nu. Nu simt că suntem reprezentate de femeile care sunt acum în politică. ”, a spus o tânără.

„În toate instituțiile ar trebui să fie mai multe femei. Peste tot, unde se mai poate, să fie și femei.”, a precizat și o persoană în vârstă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel