Româncă ucisă de rechin în Egipt. Mărturiile cutremurătoare ale turiștilor din Sahl Hasheesh. "Salvamarii au fost atenționați de o fetiță. Plângea în hohote"

Româncă ucisă de rechin în Egipt. Mărturiile cutremurătoare ale turiștilor din Sahl Hasheesh. "Salvamarii au fost atenționați de o fetiță. Plângea în hohote" / Foto: Pixabay, de PIRO4D
Româncă ucisă de rechin în Egipt. Mărturiile cutremurătoare ale turiștilor din Sahl Hasheesh. "Salvamarii au fost atenționați de o fetiță. Plângea în hohote" / Foto: Pixabay, de PIRO4D

Apar detalii cutremurătoare în cazul celor două femei ucise de rechin în Egipt.

Au apărut detalii tulburătoare în cazul femeilor ucise de rechin în stațiunea Sahl Hasheesh din Egipt. Una dintre victime este româncă, cealaltă austriacă. Cele două atacuri s-au produs la 600 de metri distanță unul de celălalt. Femeia din Austria a fost sfâșiată sub privirile îngrozite a sute de oameni, iar unii turiști aflați în aceeași stațiune au povestit cum s-a întâmplat totul.

VEZI ȘI: Plaje închise după ce o româncă a fost ucisă de un rechin. Și o austriacă a fost omorâtă în același mod / MAE confirmă știrea

Salvamarii ar fi fost atenționați că în apă se află un rechin

Gelu Raul Vădan, un turist român care a văzut momentul în care femeia din Austria a fost atacată de rechin susține că aceasta înota singură în stânga pontonului de la hotelul Tropitel, în stațiunea Sahl Hasheesh, iar salvamarii din zonă ar fi fost atenționați de o fată, chiar înainte de tragedie, că în apă se află un rechin, doar că aceștia nu au crezut-o.

"Au fost atenționați salvamarii, această fetiță care plângea în hohote și cred că este marcată pe viață, spunea că i-a zis „Shark, shark, it is a shark”, iar răspunsul a fost „Nooo, it is a dolphin”. Ori nu trebuie să fii mare expert ca să știi că există o diferență foarte mare între aripioara dorsală a unui delfin și cea a unui rechin." a povestit pentru Pro Tv, Gelu Raul Vădan, un turist român.

La scurt timp însă, femeia a fost atacată de un rechin, iar sutele de turiști aflați acolo au intrat în panică, spune bărbatul.

"Au început să alerge foarte mulți salvamari care păreau destul de speriați, panicați, înspre capătul pontonului. Au început să vină grupuri foarte mari de turiști. Foarte multe femei plângând în hohote, trecând pe lângă mine în fugă.", a mai spus Gelu Raul Vădan.

"Salvamarii le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările"

Atacul a fost unul fatal. Femeia nu a mai putut fi salvată, menționează turistul român.

"Au așteptat până în momentul în care curenții au adus-o pe acel recif de corali și a putut să fie recuperată. Au început niște mișcări de resuscitare. Ulterior au trecut pe lângă noi în fugă cu un rezervor de oxigen, cu truse medicale, a fost chemată și o ambulanță, deja era decedată. Cu o seară în urmă, eu am fost exact în acel loc. M-am cutremurat gândindu-mă că teoretic aș fi putut fi eu acolo.", a mai spus bărbatul.

Mai mult decât atât, oamenii spun că salvamarii hotelului au șters filmările din telefoanele martorilor, probabil pentru a ascunde modul ineficient în care au acționat în acest caz tragic.

"Au fugit după ei, salvamarii, le-au confiscat telefoanele și au șters înregistrările respective.", a mai spus Gelu Raul Vădan.

Biolog: Ei sunt prădători, dacă nu le e teamă, atacă

Rechinul  care atacat-o pe femeia din Austria ar fi avut în jur de trei metri, iar specialiștii cred că este posibil să fie vorba de un exemplar din specia mako. Biologii explică că aceștia nu obișnuiesc să atace omul, dar o pot face dacă se obișnuiesc cu prezența oamenilor.

"Nu obișnuiesc să atace omul. Dacă produc zgomote la suprafața apei, se pot chiar speria. Însă acolo unde sunt ținuți în contact cu oamenii, în zone de turism al scufundătorilor, unde există ghizi ce duc scufundătorii în cele mai bogate locuri pentru imagini cu rechini și pentru senzații, acești rechini se obișnuiesc cu prezența omului. Sunt în situația de a tolera omul și de a nu le mai fi teamă. Ei sunt prădători, dacă nu le e teamă, atacă.", a explicat Adrian Bâlbă, biolog marin.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel